Confidenţialitate

Măsuri în Poliție, după prinderea polițistului bănuit de pedofilie

Șeful Poliției Române a dispus verificări la Brigada de Poliție Rutieră din Capitală, unde lucra  polițistul suspectat de pedofilie.

Potrivit celor aflate pînă acum, acesta  a obținut la toate testele calificative ca bun și foarte bun.

Purtătorul de cuvânt al IGP , Georgian Drăgan, a declarat că suspectul a trecut  ultima testare psihologică în 2014, dar că aceste teste nu pot identifica tulburările psihice. Pentru a se preveni alte astfel de cazuri în viitor, șeful Poliției Române a dispus regîndirea bateriilor de teste  și modificarea lor, dar și întărirea cooperării cu structurile de protecție ale MAI.

În  această seară a fost reținut  pentru 24 de ore bărbatul suspectat că a agresat sexual  doi copii în liftul unui bloc din cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Fusese prins dimineață, cînd s-a aflat  că lucrează în Poliția Rutieră… și că este posibil să mai fi fost implicat în cel puțin un caz asemănător.

Pînă acum, polițistul a scăpat neprins fiindcă – deși e bănuit că a săvârșit și alte agresiuni sexuale, una dintre victime și-a retras plîngerea – potrivit purtătorului de cuvînt al IGP.

Drept urmare, acum sunt analizate toate cauzele mai vechi de agresiune sexuala – inclusiv cu autor necunoscut – pentru a se depista dacă există vreo legătură cu polițistul suspectat.

Bărbatul în cauză e căsătorit și are doi copii.

La audieri și-a recunoscut fapta de săptămîna trecută, dar a negat conotațiile.

Purtătorul de cuvînt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, spune că e verificată și activitatea celor de la Secția 22 de Poliție, pentru a se vedea dacă cei de acolo au tergiversat sau nu găsirea suspectului de pedofilie.