Măsuri împotriva virusului Zika sunt luate și în România

În contextul alertei modiale, Institutul de Sănătate Publică a cerut tuturor primăriilor să realizeze dezinsecţia cu substanţe speciale în zonele în care ar putea apărea ţântari.

Temperaturile au început sa creasca, iar țara noastra trebuie sa fie pregatita sa ia masuri in cazul in care apar tantari purtatori ai virusului Zika. De altfel, anul trecut in Romania a apărut aşa numitul Ţânţar Tigru, responsabil de transmiterea virusurilor Zika şi West Nile. Astfel, Institul de Sanatate Publica cere autoritatilor locale sa aplice planul de combatere a țânțarilor astfel încât să fie asigurată și folosirea substanțelor active pentru combaterea Tantarului Tigru.

Măsurile suplimentare trebuie luate în zonele cunoscute a fi posibile locații de înmulțire a acestora, cum ar fi zonele parcurilor, lacurilor, etc. inclusiv depozite de anvelope, precum si în jurul spitalelor de boli infecțioase.

De altfel, si Comisia Europeană vrea să aloce 10 milioane de euro pentru studiul virusului Zika, tocmai pentru a putea lupta eficient cu efectele şi complicaţiile sale.
Ministerul de Externe român a emis la inceputul anului o alertă de călătorie în 29 de ţări din America Latină, unde Zika face ravagii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS