Confidenţialitate

Masca de protecție, obligatorie în județele Alba și Neamț | AUDIO

Masca de protecție devine obligatorie, de joi, în tot județul Alba, peste tot în aer liber.

După ce Comitetul Național pentru Situații de Ugență a adoptat măsura obligativității purtării măștii în toate spațiile publice deschise din județele cu o incidență ce depășește 1,5 infectări la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba s-a conformat și a decis ca de joi regula să fie valabilă în toate localitățile din județ.

Cu o incidență a infectărilor de 4,61 cazuri noi la mia de locuitori, Alba rămâne pe locul trei în țară, după Cluj și Sălaj.

Mai mult, patru mari orașe au înregistrat incidențe de peste 6 cazuri la mie, motiv pentru care, potrivit unei decizii anterioare a DSU se poate lua în discuție chiar carantinarea lor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Masca de protecție este obligatorie de miercuri dimineață peste tot în judeţul Neamţ.

Toate persoanele cu vârste de peste 5 ani trebuie să poarte acum măști de protecție în toate spațiile deschise din județul Neamț. Măsura vine după ce, în ultima săptămână, numărul cazurilor COVID-19 a crescut îngrijorător.

În 8 localități indicele de incidență la 14 zile este de peste 3 cazuri la mia de locuitori, iar alte 3 școli vor trece în sistem exclusiv online.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Daniela Stoia
  • Catrinel Cojocaru