Confidenţialitate


Masa la restaurant, mai scumpă de la 1 august, când crește TVA. Nu se aplică majorări pentru cei care au plătit deja sejururi înainte de această dată  | AUDIO


Masa la restaurant, mai scumpă de la 1 august, când crește TVA. Nu se aplică majorări pentru cei care au plătit deja sejururi înainte de această dată  | AUDIO

Sursa foto: Shutterstock

Cazările, mesele la restaurant sau o cafea în oraș, toate vor fi mai scumpe de la 1 august. De vineri, în industria HORECA, alimentele servite vor fi taxate mai mult: de la 9 la 11%, după decizia Guvernului Ilie Bolojan. Îngrijorați deja de noile majorări, reprezentanții din industria ospitalității spun că se pregătesc pentru cel mai rău scenariu: o creștere aproape dublă, de până la 21%, din octombrie, dacă Guvernul nu atrage suficiente taxe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cafeaua sau felul favorit de mâncare de la localul preferat din oraș vor fi mai scumpe începând de la 1 august.

Turiștii care și-au rezervat deja sejururi înainte de vineri nu vor fi afectați de majorare, ne-a declarat secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, Corina Martin:

„Nu există majorări, nu există modificări. Ceea ce au plătit sau au contractat la o agenție de turism sau direct la hotel rămâne cu prețul pe care l-au achiziționat în momentul în care au ales acea rezervare”, a declarat Corina Martin, secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității.

Dacă Guvernul nu reușește să colecteze cât și-a propus până în toamnă în industria turismului, va impune o taxă și mai mare – de 21 la sută:

„Din octombrie, acolo este momentul care ar fi într-adevăr lovitura cea mai puternică care ar urma să fie dată turismului românesc și sperăm să nu se întâmple asta”, a mai spus Corina Martin.

Cu ce riscuri s-ar putea confrunta industria HORECA:

„Toate aceste locații acum se vor întoarce să lucreze la negru, pentru că scapă de 19 instituții cu atribuții de control care vin în permanență în control, pentru că scapă de plata de taxe și impozite și pentru că, nu-i așa, e mai bine să lucrezi la negru”, a declarat secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității.


Ultimele stiri
Președintele Nicușor Dan: Am primit sute de pagini de materiale ”relevante” despre problemele din Justiţie

Constanța: Nou port la Canalul Dunăre-Marea Neagră | AUDIO

Târg Regal de Crăciun la Săvârșin | AUDIO

Primarul General, Ciprian Ciucu: Capitala este aproape în faliment, cu două mari găuri bugetare, la Transport și Termoficare…

Guvernul a înființat Comitetul pentru analiza și revizuirea legislației din domeniul Justiției

Taxă specială pentru turiștii care vin în București

Hunedoara: Descoperire nouă la Castelul Corvinilor. Au fost găsite două documente vechi de peste 150 de ani, depuse…

„Sirenele libertății” vor răsuna sâmbătă la Timişoara, un gest simbolic care marchează ziua declarării primului oraş liber de…

Ciprian Ciucu, după ce a depus jurământul pentru funcția de primar general al Capitalei: „Va urma o perioadă…

Vladimir Putin a acuzat Ucraina de începerea războiului în 2022 și a prezentat o hartă a Rusiei care…