Confidenţialitate


Masa la restaurant, mai scumpă de la 1 august, când crește TVA. Nu se aplică majorări pentru cei care au plătit deja sejururi înainte de această dată  | AUDIO


Masa la restaurant, mai scumpă de la 1 august, când crește TVA. Nu se aplică majorări pentru cei care au plătit deja sejururi înainte de această dată  | AUDIO

Sursa foto: Shutterstock

Cazările, mesele la restaurant sau o cafea în oraș, toate vor fi mai scumpe de la 1 august. De vineri, în industria HORECA, alimentele servite vor fi taxate mai mult: de la 9 la 11%, după decizia Guvernului Ilie Bolojan. Îngrijorați deja de noile majorări, reprezentanții din industria ospitalității spun că se pregătesc pentru cel mai rău scenariu: o creștere aproape dublă, de până la 21%, din octombrie, dacă Guvernul nu atrage suficiente taxe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cafeaua sau felul favorit de mâncare de la localul preferat din oraș vor fi mai scumpe începând de la 1 august.

Turiștii care și-au rezervat deja sejururi înainte de vineri nu vor fi afectați de majorare, ne-a declarat secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, Corina Martin:

„Nu există majorări, nu există modificări. Ceea ce au plătit sau au contractat la o agenție de turism sau direct la hotel rămâne cu prețul pe care l-au achiziționat în momentul în care au ales acea rezervare”, a declarat Corina Martin, secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității.

Dacă Guvernul nu reușește să colecteze cât și-a propus până în toamnă în industria turismului, va impune o taxă și mai mare – de 21 la sută:

„Din octombrie, acolo este momentul care ar fi într-adevăr lovitura cea mai puternică care ar urma să fie dată turismului românesc și sperăm să nu se întâmple asta”, a mai spus Corina Martin.

Cu ce riscuri s-ar putea confrunta industria HORECA:

„Toate aceste locații acum se vor întoarce să lucreze la negru, pentru că scapă de 19 instituții cu atribuții de control care vin în permanență în control, pentru că scapă de plata de taxe și impozite și pentru că, nu-i așa, e mai bine să lucrezi la negru”, a declarat secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității.


Ultimele stiri
Un deţinut a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă. Bărbatul este condamnat la patru ani și șapte luni…

Actorii britanici refuză să fie folosiți ca modele pentru crearea actorilor digitali, ca răspuns la avansul inteligenței artificiale…

Guvernul a prelungit și în 2026 cumulul pensiei cu salariul, cu prioritate în Educație și Sănătat. Ministrul Sănătății:…

Daniel Șandru, directorul IICCMER: Dacă Ceaușescu ar candida astăzi, ar fi votat de peste 50% dintre alegători

Dâmbovița: Un bărbat care își abuza copilul a fost reținut în urma unei campanii de informare a Poliției…

Constanța: Florin Mitroi și-a dat demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean | AUDIO

Tăiate de pe lista inițială a Guvernului, stadioanele de sute de milioane de euro continuă să se construiască…

Haos la Bruxelles în timpul Summitului Consiliului European. Mii de fermieri protestează, nemulțumiți de acordul UE–Mercosur

MAE a lansat aplicația „Călătorește informat”. Călătorii pot notifica în timp real dacă se află într-o situație de…

Prahova: Un bărbat ar fi păcălit mai multe persoane că le închiriază cabane de Revelion, în județul Brașov…