Confidenţialitate


Masa la restaurant, mai scumpă de la 1 august, când crește TVA. Nu se aplică majorări pentru cei care au plătit deja sejururi înainte de această dată  | AUDIO


Masa la restaurant, mai scumpă de la 1 august, când crește TVA. Nu se aplică majorări pentru cei care au plătit deja sejururi înainte de această dată  | AUDIO

Sursa foto: Shutterstock

Cazările, mesele la restaurant sau o cafea în oraș, toate vor fi mai scumpe de la 1 august. De vineri, în industria HORECA, alimentele servite vor fi taxate mai mult: de la 9 la 11%, după decizia Guvernului Ilie Bolojan. Îngrijorați deja de noile majorări, reprezentanții din industria ospitalității spun că se pregătesc pentru cel mai rău scenariu: o creștere aproape dublă, de până la 21%, din octombrie, dacă Guvernul nu atrage suficiente taxe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cafeaua sau felul favorit de mâncare de la localul preferat din oraș vor fi mai scumpe începând de la 1 august.

Turiștii care și-au rezervat deja sejururi înainte de vineri nu vor fi afectați de majorare, ne-a declarat secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, Corina Martin:

„Nu există majorări, nu există modificări. Ceea ce au plătit sau au contractat la o agenție de turism sau direct la hotel rămâne cu prețul pe care l-au achiziționat în momentul în care au ales acea rezervare”, a declarat Corina Martin, secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității.

Dacă Guvernul nu reușește să colecteze cât și-a propus până în toamnă în industria turismului, va impune o taxă și mai mare – de 21 la sută:

„Din octombrie, acolo este momentul care ar fi într-adevăr lovitura cea mai puternică care ar urma să fie dată turismului românesc și sperăm să nu se întâmple asta”, a mai spus Corina Martin.

Cu ce riscuri s-ar putea confrunta industria HORECA:

„Toate aceste locații acum se vor întoarce să lucreze la negru, pentru că scapă de 19 instituții cu atribuții de control care vin în permanență în control, pentru că scapă de plata de taxe și impozite și pentru că, nu-i așa, e mai bine să lucrezi la negru”, a declarat secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității.


Ultimele stiri
Cerealele din Europa, pline de substanțe chimice: Concentrațiile sunt de 100 de ori mai mari decât în apa…

București: Bărbat decedat după ce a fost lovit de o motocicletă în Pasajul Unirii

Ucraina acuză Rusia că trimite copii ucraineni din teritoriile ocupate în tabere de „reeducare” din Coreea de Nord…

Portretul lui Moș Nicolae: cum îl descriu copiii și cum și-l amintesc adulții. Copil: „Cred că este invizibil”…

Nicușor Dan a trimis Parlamentului, pentru reexaminare, legea privind combaterea extremismului | AUDIO

STUDIU: Peste jumătate dintre europeni se tem că Rusia le-ar putea ataca țara, în timp ce doar 19%…

DEZBATERE ELECTORALĂ. Dan Trifu, candidat independent la Primăria Capitalei: „Nu vreau să mai predau orașul unor grupuri de…

Prahova: În Câmpina, locuitorii fac zilnic mai multe drumuri pentru a-și asigura apa potabilă și menajeră, în contextul…

Vladimir Putin ar fi autorizat, în 2018, otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale |…

Care este culoarea anului 2026 și ce semnificație are, conform Institutului Pantone | AUDIO