Mărturiile patronilor clubului Colectiv

Agenția news.ro a intrat în posesia declarațiilor celor 3 administratori ai clubului Colectiv, în care 64 de oameni au murit în incediul devastator din 30 octombrie.

Potrivit declarației lui George Anastasescu, (…) Materialele pe care le-au folosit la renovare, respectiv buretele care a fost aplicat pe stâlpii de susţinere şi pe tavan, ştiam de la constructor că era ignifugat. În vara anului 2015, în luna august, buretele a fost spălat. Mai exact a fost igienizat, pentru că era îmbibat de praf şi fum. Am căutat pe un site de comerț online, unde am găsit un furnizor care s-a oferit să efectueze el lucrările de igienizare. Nu mai ţin minte cum îl cheamă. Ştiu doar numărul de telefon. L-am precizat şi în declaraţiile anterioare. Lucrările au fost făcute pe timp de noapte şi au fost supravegheate de un băiat adus de Gancea Cătălin (n. red, un alt patron). Tavanul de lemn a fost demontat de mine şi cu un fost angajat, un anume Biti, despre care cred că era angajat cu forme legale. Biţi a fost adus de Mincu Costin. Ulterior, tavanul a fost montat de alţi muncitori aduşi de Gancea Cătălin. La igienizare, a fost folosit un detergent adus de posesorul aspiratorului. A fost inclus în preţ. Nu există documente justificative/contabile pentru această igienizare. Buretele nu a fost odorizat.(…)

Un alt patron al clubului, Costin Mincu, spune: „ În anul 2013, Alin Anastasescu a contactat o firmă a cărei denumire nu mi-o amintesc, dar despre care ştiu că persoana de contact era Ştefan, iar din câte cunosc se ocupa cu tratamente acustice echipamente audio şi amenajări interioare.
La discuţiile purtate de Alin şi respectivul Ştefan, la unele dintre ele am participat şi eu, şi acel domn Ştefan îşi oferea disponibilitatea să ne furnizeze în special boxe. Ştiu că la un moment dat a fost aleasă pentru acel tratament acustic al spaţiului firma acestui domn Ştefan, fără să ştiu criteriile. “

„Nu cunoşteam proprietăţile materialului folosit, respectiv buretele despre care am făcut vorbire, în sensul dacă este ignifug sau uşor inflamabil. Respectivul domn Ştefan (pe care l-am angajat) ne-a asigurat verbal de calitatea lucrării efectuate. Nu am avut de la început decât o idee de buget”