Confidenţialitate

Martie – Luna Siguranţei pe Două Roţi

Europa FM a pornit la începutul acestui an campania ”Dincolo de cifre sunt oameni”. În acest context, Europa FM se alătură și campaniei „Martie – Luna Siguranţei pe Două Roţi”.

Clubul de motociclisti BLACK HELMETS organizează în luna martie 2020 campania „Martie – Luna Siguranţei pe Două Roţi”, un proiect ce își propune să crească nivelul de conștientizare privind siguranța motocicliștilor în rândul participanților la traficși promovarea motociclismului responsabil pe șoselele din România.

În acest an, campania „Martie – Luna Siguranţei pe Două Roţi”  se bucură de sprijinul Asociației Femeilor Motocicliste din ROMÂNIA (WIMA),Clubului de motocicliști FREE RIDERS, Europa FM, Indian Motorcycle, Yamaha Motorcycles, Honda Motorcycles, BMW Motorrad, Fundația pentru SMURD, Corpului National al Polițistilor, Academiei Titi Aur, moto-gear.ro, thebikehub.ro, RIDESAFE Technology, REDINK Tattoo Studio, Brentag, pemotoare.ro, BluConect alături de care vor fi organizate o serie de evenimente pe parcursul lunii martie, printre care Operațiunea Mărțișorul, curs de conducere moto defensivă, cursuri de prim ajutor și o serie de party-uri dedicate comunității.

Acţiunile incluse în campania „Martie – Luna Siguranţeipe Două Roţi”, promovate cu hashtag-ul#sigurantapedouaroti sunt:

* Operaţiunea „Mărţişorul”– organizată de motociclişti împreună cu Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti, în data de 1 martie, în zonele Piața Romană și Piața Victoriei de la orele 12:00. Motocicliștii și motociclistele, alături de Brigada de Poliție Rutieră București vor oferi șoferițelor care trec prin intersecțiile de la Piața Romană și Piața Victoriei câte o floare alături de materiale informative privind campania  Martie – Luna Siguranţei pe Două Roţi.

Ziua Motociclistei – petrecere organizată în parteneriat cu Asociaţia Femeilor Motocicliste – WIMA România, în data de 7 martie, la FUEL by Ace Custom(Bulevardul Expoziției 22-30), de la ora 20:00. Atmosfera va fi întreținută de MC Ștefan Leonte precum și de două trupe exclusiv feminine. Evenimentul își propune să crească vizibilitatea prezenței femeilor în motociclismul românesc, numărul motociclistelor fiind în creștere de la an la an. Petrecerea va include concursuri cu premii pentru comunitatea moto. Există posibilitate de interviuri, foto, video.

Operațiunea ”Ziua Femeii” – organizat în data de 8 martie în cadrul anumitor spitale publice din București:   motociclistele și motocicliștii vor oferi gânduri bune, flori și materiale informative privind campaniaMartie – Luna Siguranţei pe Două Roţi tuturor doamnelor – personal și paciente – din spitalele vizitate. Acțiunea are ca scop sărbătorirea zilei, atât prin recunoștința arătată personalului medical din sistemul de sănătate, cât și prin aducerea unui zâmbet pe chipurile celor spitalizați.

Curs de conducere moto defensivă – organizat împreună cu Academia Titi Aur, în data de 14 martie, ora 12:00 la Poligonul Academiei de la adresa: DN1A, Șos, București-Târgoviște Nr. 205, la ieșirea din localitatea Crevedia (sat Cocani), Județul Dâmbovita.

Instructorul Radu Răzvan, cu o experiență de 25 de ani în conducerea motocicletei pe drumurile publice și de 22 ani în cursele de viteză Enduro si Supermoto, vine cu dorința de a împărtăși entuziasmul și experiența sa în domeniu. Răzvan va susține pentru un număr de 70 participanți o prezentare teoretică privind mersul preventiv pe două roți precum și o demonstrație practică. Există posibilitate de interviuri, foto, video.

Curs de prim ajutor pentru motocicliști – organizat împreună cu caravana SMURD, în data de 21 martie, la Romexpo, începând cu ora 9:00 până la ora 15:00.

Evenimentul va cuprinde o parte teoretică în ceea ce privește acordarea masurilor de prim ajutor în cazul accidentului în care este implicat un motociclist și o parte practică în care toți cei prezenți, sub îndrumarea coordonatorului și ajutați de voluntarii SMURD, vor exersa manevrele de resuscitare cardio-pulmonară și modul de scoatere a căștii de motociclist atunci când situația o impune. Se vor organiza 4 serii de cursuri cu un număr de 25 persoane fiecare. Cursurile vor fi realizate de către mai mulți instructori-formatori din cadrul ISUBIF.

Mars Moto – Luna Siguranței pe Două Roți – organizat cu ocazia deschiderii sezonului moto – împreună cu Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti si Indian Motorcycle, în data de 28 martie, ora 12:00, pe traseul Fântâna Miorița – Opera Română. Acest eveniment continua tradiția organizării paradei prin care dăm startul deschiderii sezonului moto unde motocicliști din București și nu numai anunță faptul că încep să fie prezenți pe stradă adăugând încă un element de avertizare în cadrul campaniei Martie – Luna Siguranței pe Două  Roți.

Discuție deschisă – Cristian Predoi & Marius Băcilă – sesiune deschisă pe tema călătoritului în siguranță pe două roți, organizată în data de 28 martie, la ora 17:00, la Club Fabrica.

Cristian Predoi (redactor-șef Drivemag / pe Motoare) și Marius Băcilă (Trainer de siguranță rutieră certificat BMW MotorradRider Academy Romania) vor dezbate problema siguranței în lumea motociclismului, pe baza propriilor experiențe și călătorii de lungă durată.

Moto Party – Luna Siguranței pe Două Roți – petrecere organizată cu ocazia deschiderii de sezon – în data de 28 martie, la Clubul Fabrica, începând cu ora 20:00. Petrecerea reprezintă un eveniment tradițional prin care ne dorim să mulțumim pentru participare tuturor motocicliștilor prezenți în campanie precum și partenerilor campaniei fără de care nu am fi reușit să aducemîn atenția publicului un mesaj atât de importat: ESTE O VIATĂ ÎN JOC! ASIGURĂ-TE! În cadrul evenimentelor există posibilitatea realizării de materiale foto, video sau interviuri.

Clubul Black Helmets a fost înființat în 2011 si este unul dintre cele mai vechi cluburi de motocicliști din București. De peste 10 ani reunește peste 40 de motocicliști toți având același scop comun, acela de a petrece cât mai mult timp pe două roți în excursii organizate, de a se implica în acțiuni umanitare și de a fi cât mai activiîn promovarea motociclismului responsabil pe șoselele din România.