Marșul Chitarelor în București, în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv – VIDEO

ACTUALIZARE: La ora 19:50 participanții la Marșul Chitarelor au ajuns în fața clubului Colectiv. Participanții au venit apaludând  în fața clubului unde s-a produs tragedia din urma cu trei ani. Aici au aprins lumânări, au întins o cruce uriașă din pânză albă și și-au amintit de cei care s-au pierdut viața pe 30 octombrie 2015.

Numărul persoanelor participante la marșul organizat de Asociaţia Colectiv GTG 30.10 trece de 2000.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Peste 1000 de persoane participă în această seară în București la Marșul Chitarelor, pentru comemorarea victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Oamenii s-au adunat la 19:30 în Piața Unirii din București, pentru comemorarea victimelor incendiului din clubul Colectiv, apoi au pornit în marș spre Colectiv.

„Muzica atinge coarda sensibilă a sufletului fiecărui om. Toți o avem. Poate nu este vizibilă, dar știm că există.

Când sufletul se înalță ne ajutăm de coarde de chitare și vorbim cu ei. Atunci știm că toți cei 64 ne ascultă.

La sfârșit de octombrie cântăm împreună”, scriu organizatorii evenimentului Marșul Chitarelor în pagina dedicată acestuia de pe Facebook.

La 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, local situat pe strada Tăbăcarilor din București, sute de persoane asistau la un concert al trupei Goodbye to Gravity.

Un incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul recitalului. Flăcările s-au extins rapid din cauza izolaţiei tavanului.

Tinerii prezenţi în incintă, peste limita admisă de lege, au rămas captivi întrucât uşa de ieşire era prea strâmtă, iar cea pentru situaţii de urgenţă era blocată.

Unele dintre victime au suferit grave arsuri, externe sau interne, ori au fost prinse în busculada creată.

În noaptea tragediei din Colectiv s-au stins 27 de persoane: Carmen Irina Opriţă, Anda Ioana Epure, Vlad Ţelea, Mihaela Vieru, Gabriel Matei, Nicoleta Baldovin, Petru Andrei Bucă, Andrei Ştefan Hamed, Radu Palada, Diana Elena Enache, Alexandru Cătălin Simion, Cătălina Ioniţă, Valentina Florea, Nelu Tilie, Maria Dorina Vulcu, Mihai Cătălin Alexandru, Adrian Rugină, Marius Ştefan Ruşitoru, Paul Alexandru Georgescu, George Claudiu Petre, Ioan Tripa, Monica Tănăsoiu, Laurenţiu Marian Vârlan, Constantin Marian Ignat, Ionuţ Valentin Fieraru, Simona Livia Stan și Maria Ion.

Numărul deceselor în urma tragediei din Colectiv a crescut la 64 în lunile care au urmat incendiului. În 2017, un supravieţuitor s-a sinucis pe fondul depresiei, ridicând bilanţul tragediei la 65 de morţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS