Confidenţialitate

Marș al tăcerii în Vama Veche față de modul în care se desfășoară procesul Vlad Pascu. Tatăl lui Sebi: „Suntem foarte supărați că ne va judeca iară doamna Ancuța Popoviciu”| AUDIO | VIDEO

Marș de protest joi, 2 mai, pe litoral față de modul în care se desfășoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai. În această după-amiază, mai mulți oameni în frunte cu rudele celor doi tineri uciși în accidentul provocat de un șofer drogat vor porni într-un marș al tăcerii din Vama Veche spre locul accidentului. Cer justiției să facă dreptate, iar autorităților locale să construiască un trotuar în zona în care cei doi tineri – Roberta și Sebi – au fost omorâți.

UPDATE. La marș, tinerilor și adolescenților li s-au alăturat și localnici din 2 Mai și Vama Veche

„Suntem cu doi mai puțini”, spun zeci de tineri aflați în aceste zile la Vama Veche. La marșul tăcerii au participat, pe lângă elevi din Constanța, și părinții lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu, șoferul care a condus sub influența drogurilor, la 2 Mai.

Mama lui Sebastian: Dacă nu se poate acum, dacă nu se poate să îi facem dreptate în țara asta, o să mergem afară

„Îți vom face dreptate!”, „Cel mai iubit dintre pământeni este acum un înger”, au scris pe pancarte manifestanții din Vama. „O să mergem până-n pânzele albe ca să-i facem dreptate. Dacă nu se poate acum, dacă nu se poate în țara asta, o să mergem afară. Deci, ăsta-i scopul nostru”, a declarat mama lui Sebi.

Tată lui Sebastian: „Suntem foarte supărați pentru tot ce se întâmplă în justiția noastră”

Iar tatăl, Valentin Olariu, a spus că: „Am vrut astăzi, că începe sezonul estival și-am zis că se vor strânge foarte mulți tineri și sper să ne strângem cât mai mulți, dar văd că nu ne lasă ploaia. Dar pentru copilul meu fac orice. Suntem foarte supărați pentru tot ce se întâmplă în justiția noastră. Suntem foarte supărați că ne va judeca iară doamna Ancuța Popoviciu”.

Marșul a fost un protest față de modul în care autoritățile tratează problema drogurilor în licee și față de cum este judecat procesul în care este inculpat Vlad Pascu. Tinerilor și adolescenților li s-au alăturat și localnici din 2 Mai și Vama Veche.

Aceștia susțin că statul trebuie să ofere cetățenilor săi siguranță pe străzi.

Vlad Pascu, șoferul care sub influența drogurilor a ucis doi studenți la 2 Mai și a rănit alți trei, a fost trimis în judecată în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. La termenul din 14 martie a fost admisă judecarea lui în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.

Știre inițială

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Justiția pare să fie surdă și oarbă la strigătele de dreptate, spun organizatorii marșului programat să înceapă la ora 17:00 în Vama Veche.

Sunt nemulțumiți că procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, din vara anului trecut, va fi judecat în continuare de aceeași judecătoare care a intrat în sala de judecată mestecând gumă și care a întrebat dacă Sebi, unul dintre tinerii uciși în accident e prezent la proces.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, speră că în urma marșului, autoritățile locale vor lua măsuri pentru a preveni noi accidente în zona în care băiatul lui și Roberta au fost omorâți de mașina condusă de Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian: „Sunt atâția tineri în Vama Veche, poate ni se alătură și poate ne va vedea cineva și pe noi”

„Vom porni de pe strada Ion Creangă, vom merge exact pe drumul pe care l-au parcurs copiii noștri până la locul accidentului. Va fi un marș al tăcerii. Astăzi, pentru că a început sezonul estival și poate ne aude cineva și vom face trotuar în locul unde au murit băiatul meu și Roberta. Sper să ne strângem cât mai mulți. Sunt atâția tineri în Vama Veche, poate ni se alătură și poate ne va vedea cineva și pe noi”, a declarat tatăl lui Sebi, Valentin Olariu.

Pe 9 mai, este un nou termen în procesul în care Vlad Pascu e acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea sub influența drogurilor.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian: „În momentul de față eu nu mai sper nimic, după ce ne-au lăsat-o tot pe doamna Ancuța Popoviciu să ne judece”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Mai sunt încă câteva zile până la încă un proces cu aceeași judecătoare – Anca Popoviciu. În momentul de față eu nu mai sper nimic, după ce ne-au lăsat-o tot pe doamna Ancuța Popoviciu să ne judece. Dar e Săptămâna Mare, cine știe, poate de la Dumnezeu, de undeva să vină o minune. Vom merge la judecată exact când trebuie să mergem, după ce se va da sentința vom face apel și sper să judece exact cum trebuie”, a mai spus tatăl lui Sebastian.

Judecătoarea din dosarul 2 Mai a fost contestată de Inspecția Judiciară, dar Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea de suspendare din funcție.

Autori: Florentina Mihăiță și Ghiulfer Predescu

Sursa foto: Amator

Sursa video: Amator

Citește și: Un asistent medical din Dâmbovița, acuzat ca a agresat 2 minore internate la secția Psihiatrie | AUDIO