Marius Urzică: „Ar trebui să ne mișcăm pentru a fi mai sănătoși” – VIDEO

Gimnastul român de talie mondială, Marius Urzică a fost invitatul Mirelei Retegan la Antrenorul Părinţilor.

Marius Urzică a vorbit despre beneficiile sportului, copilărie, dar și despre familia sa.

Amintindu-și de copilărie, Marius Urzică spune că s-ar fi bucurat să aibă mai mult timp să se joace, dar nu regretă că și-a petrecut timpul făcând sport de performanță.

„M-aș fi bucurat să am timp să ma joc mai mult, dar, pentru mine, acele antrenamente au fost ca o joacă constructivă. Acest lucru ar trebui să facă părinții cu copiii lor, nu să-i lase in fața calculatorului, nu să-i lase cu telefonul în mână, ci să-i ducă zilnic, chiar dacă nu ajung să facă performanță, să facă mișcare.”, mărturisește gimnastul.

Marius Urzică este de părere că la noi în țară sportul este văzut altfel decât este văzut în afară: „În străinătate este la ordinea zilei să vezi oameni atât în varsta, cât și copii, care fac sport oriunde e amenajat, pe când la noi, vedem un om un pic mai în vârstă că aleargă, iar ceilalți se uită urât la el, ceea ce nu este normal”.

„Ar trebui să ne educăm și să ieșim cu toții să ne mișcăm pentru a fi mai sănătoși.” este principalul sfat pe care unul dintre cei mai buni gimnaști la cal cu mânere din generația sa îl dă mai departe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS