Confidenţialitate

Destituit de la conducerea Transelectrica, Marius Carașol se află în vizorul procurorilor

Acuzat că și-a falsificat diploma de inginer, în baza căruia a fost angajat, Marius Dănuț Carașol a fost revocat, joi, de Consiliul de Supraveghere al Transelectrica din funcția de director al companiei.

O anchetă a portalului EduPedu a scos la iveală neregula.

Politehnica bucureșteană a precizat că Marius Dănuţ Caraşol nu a finalizat studiile Facultății de Electrotehnică, așa cum susținea acesta în CV-ul oficial.

“La solicitarea mass-media, comunicăm faptul că diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberată de Universitatea Politehnică din București (UPB), Facultatea de Electronică. Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, a precizat instituția de învățământ superior.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a autosesizat în acest caz, procurorii verificând dacă există fapte de natură penală.

Marius Carașol a fost numit în funcție în decembrie 2018. În cele 9 luni în care a deținut funcția, acesta a încasat o indemnizație lunară de 33.000 de lei brut.

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica ia în calcul să solicite despăgubiri.