Președintele Transelectrica a fost revocat, după ce și-a falsificat CV-ul

Președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost revocat în această dimineață atât din funcția de președinte al companiei, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica.

Decizia a fost luată de Consiliul de Supraveghere al companiei.

Conducerea Transelectrica s-a reunit în ședință în urma informațiilor apărute în presă, potrivit cărora președintele acestei companii Marius Dănuț Carașol ar avea diplomă falsă de inginer.

El a menționat în CV că a absolvit Electrotehnica din cadrul Politehnicii București, cu toate că în realitate nu a finalizat studiile, așa cum au confirmat chiar reprezentanții Universității Politehnica.

Președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, Mircea Coșea a spus la Europa FM că Marius Dănuț Carașol a fost de negăsit în ziua ședinței.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Am hotărât revocarea domnului Carașol din funcția de președinte al grupului managerial, ca urmare a faptului că avem certitudinea ca urmare a răspunsului de la Politehnica București că este o diplomă falsă. Am făcut această revocare pentru a încerca să normalizăm o situație nu numai de moralitate, dar și economică, pentru că este o societate de interes național de grad zero, strategică, este o societate listată la Bursă, deci ținem foarte mult la situația economică a ei și la credibilitatea pe piață. (… )  Nu a fost la ședință (M.D.Carașol) și nu a putut fi contactat, n-a răspuns” – a precizat președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol.

La prima ședință pe această temă, Marius Dănuț Carașol le-a spus colegilor că diploma sa de inginer este reală. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Dânsul a venit cu documentele originale pe care noi nu puteam să le controlăm. Era hârtie, era cerneală, dar nu știam dacă e autentic sau nu și i-am cerut să-și rezolve cazul, printr-o cerere de urgență la Politehnica. N-a mai apărut domnul Carașol”, a menționat Mircea Coșea.

Marius Dănuț Carașol
fusese numit șef al Directoratului Transelectrica în luna iunie. Locul său va fi luat de Claudia Anastase, până acum membru al directoratului companiei.

Marius Dănuț Carașol
este în continuare angajat al sucursalei București a Transelectrica.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS