Confidenţialitate

Mariupol, sub teroare continuă. Rusia: Peste 1000 de pușcași marini ucraineni s-ar fi predat

Mariupolul se află sub teroare continuă. Rusia anunță că peste 1000 de pușcași marini ucraineni s-ar fi predat în orașul-port de la Marea Neagră. Luptătorii ceceni, conduși de Ramzan Kadyrov – fanatic susținător al lui Putin – au anunțat că au înconjurat o uzină și le cer oamenilor baricadați în interior să se predea.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că 1.026 de soldați din marina Ucrainei, inclusiv 162 de ofițeri, s-ar fi predat în orașul-port asediat Mariupol.

„În orașul Mariupol, lângă combinatul siderurgic Ilici, ca urmare a ofensivelor de succes ale forțelor armate ruse și ale unităților de miliție ale Republicii Populare Donețk, 1.026 de soldați ucraineni ai Brigăzii 36 Marină au depus armele și s-au predat în mod voluntar”, a transmis ministerul de la Moscova.

În plus, armata rusă pretinde că 151 de soldați ucraineni răniți au fost tratați la fața locului și duși la spitalul orașului Mariupol.

Citește un reportaj Europa FM: Mariupol, orașul asediat

Anterior, liderul cecen Ramzan Kadyrov a anunțase că peste 1.000 de pușcași marini ucraineni s-au predat în Mariupol și a cerut forțelor rămase ascunse în uzina Azovstal să se predea. A spus că, după ce va fi cucerit Donbassul, vor urma Kievul și alte regiuni.

BBC notează că forțele ucrainene au fost forțate să se baricadeze în zona uzinei de unde au lansat contraatacuri timp de săptămâni.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ce vrea Zelenski în schimbul apropiatului lui Vladimir Putin, omul de afaceri Viktor Medvedciuk, luat prizonieri de ucraineni | AUDIO