Confidenţialitate

Marin Gherman: Asistăm la o prelungire a războiului, iar asta înseamnă tot mai multe victime | VIDEO

Jurnalistul Marin Gherman, colaborator Libertatea, a fost invitat în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Marin Gherman ne-a povestit ce se întâmplă acum în Ucraina.

„Asistăm, de fapt, la o prelungire, la o transformare a acestui război într-un război de lungă durată, din păcate. Ucrainenii își doreau încetarea războiului cât mai repede posibil și prelungirea războiului înseamnă tot mai multe victime sunt în rândul militarilor și mai ales în rândul civililor, bătrânilor și copiilor”, a spus Marin Gherman.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dimineața au fost atacate mai multe obiective în regiunea Lvov sau Liov, în apropierea Poloniei și este foarte trist că pe pagina primarului orașului Lvov a apărut o informație că au fost uciși o femeie și un copil care întocmai au sosit cu câteva zile în urmă din Harkov. Au fugit de război și au dat peste rachetele Rusiei exact în zona în care se credea că sunt într-o mare securitate”, a adăugat Marin Gherman.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Se așteaptă toți la o escaladare a conflictului în estul țării unde s-au concentrat tot mai multe resurse ale ambelor părți. Conștientizează Kiev-ul riscurile securitare din această zonă, își consolidează fortificațiile, dar în egală măsură azi, consilierul președintelui Ucrainei – care este informal și formal ideolog militar și strateg militar – a spus că Ucraina nu va aștepta atacul Rusiei, ci va încerca să elibereze cât mai multe localități și chiara încercat să atace forțele ocupante și să ia prin surprindere, să nu aștepte până când Rusia se va redisloca și se va folosi de această pauză operativă pentru consolidarea propriilor forțe”, a mai spus jurnalistul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marin Gherman: Populația este foarte obosită de război, dar nu toată Ucraina este la fel. În zonele neafectate de război, inclusiv în Cernăuți, oamenii își duc viața normal

„Sunt niște imagini triste din Ucraina, cu o populație foarte obosită de război, dar nu este Ucraina la fel pentru că zonele celelalte, neafectate de război, inclusiv orașul Cernăuți, din vestul țării, par așa cum a fost tot timpul. În afară de faptul că oamenii primesc foarte mulți refugiați, oamenii își duc viața în mod normal de parcă nici nu există război în unele orașe din restul țării”, a spus Marin Gherman.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmăriți întreaga emisiune „Piața Victoriei”, moderată de Adriana Nedelea, aici:

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Viceprimarul din Mariupol, pentru Europa FM: „Rezistăm acum cu ultimele puteri. Nu avem decât moralul și curajul armatei” | AUDIO