Marian Vanghelie, judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani

Marian Vanghelie, primarul suspendat al sectorului 5, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Aflat în arest preventiv de aproape 4 luni, Marian Vanghelie este acuzat că a încasat comisioane de 20% din contractele pe care primăria le încheia cu firme private. Mai exact, ar fi luat bani și bunuri în valoare de peste 30 de milioane de euro. 

 

Procurorii DNA îl acuză pe Marian Vanghelie de 25 de infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani. În același dosar au mai fost trimise în judecată alte 4 persoane.Infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2006-2014. În schimbul unor contracte publice încheiate de primărie și firmele unui om de afaceri, Marian Vanghelie ar fi primit bani și bunuri de peste 30 de milioane de euro.

De exemplu, omul de afaceri i-ar mai fi dat lui Marian Vanghelie ceasuri, i-ar fi achitat costurile pentru o petrecere privată, dar s-ar fi ocupat și de renovarea unor magazine controlate de fostul primar. De asemenea, Marian Vanghelie i-ar fi cerut afaceristului bani pentru unele campanii electorale și să transfere dreptul de proprietate asupra a două vile către o anumită persoană.

Potrivit procurorilor, contractele publice erau încheiate la prețuri mult mai mari față de valoarea reală a serviciilor prestate. Astfel, bugetul primăriei sectorului 5 a fost prejudiciat cu peste 295 de milioane de lei. Dosarul se va judeca la Tribunalul București.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS