Marian Staș demisionează din Ministerul Educației | AUDIO

Marian Staș își anunță demisia din postul de consilier în Ministerul Educației.

Gestul este motivat de întârzierea unor reforme agreate cu ministrul Monica Anisie. Marian Staș acuză că, deși la începutul anului, ministrul Educatiei l-a cooptat pentru un proiect pilot de inovare în mai multe școli, nici măcar după 4 luni, hotărârea politică nu a fost adoptată.

Expertul în Educație spune că sunt toate documentele ce prevedeau ca, din toamnă, până la 10 școli să treacă la un sistem modern de predare și instruire a profesorilor. Mai este nevoie de o hotârâre de Guvern.

„Nucleul transformării îl reprezintă trecerea de la un plan cadru centralizat pe care-l execută elevii, la curicumul oferit de școală așa cum fac t oate modelele educaționale moderne și la ceea ce înseamnă curiculum la decizia elevilor din oferta școlii”, spune Marian Staș pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„(…) văd şi eu prea bine că timpurile pe care le trăim sunt complicat de gestionat, mai ales când vine vorba de Şcoală. Dar de aici şi până la frica încremenirii în proiect a Sistemului e cale imensă.

Vă aduc la cunoştinţă demisia mea din funcţia de consilier la cabinetul secretarului de stat pentru învăţământ preuniversitar, începând cu data de 14.05.2020.

Motivul instituţional al deciziei mele este distanţa, devenită inacceptabilă pentru mine, dintre clauzele contractului nostru de onoare agreate înainte de a da curs invitaţiei de a lucra împreună, şi realitatea din teren, la zi”, a scris acesta joi seara, într-un editorial pentru Adevărul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS