Confidenţialitate

Marian Oprișan achitat în dosarul ”Căprioara”

Şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Cluj în dosarul Căprioara, dosar în care a fost judecat pentru corupție aproape 10 ani.

DNA l-a acuzat pe Oprișan că ar fi contribuit la împărțirea de bani publici unor firme de construcții neeligibile.

 

Acest dosar este unul dintre cele mai vechi instrumentate de DNA.

În urmă cu un an și jumătate  procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a sesizat Consilul Superior al Magistraturii reclamând trenarea pronunțării unei soluții ani la rând.

În 2006, DNA l-a trimis în judecată pe șeful Consiliului Judeţean Vrancea acuzându-l de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals.

Alături de Marian Oprișan  în dosar au fost inculpaţi vicepreşedinții Consiliului Județean  Mircea Diaconu și  Valeria Teodorescu, dar și alți funcționari cu funcții.

Procurorii au susținut că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de aproape 2 milioane de dolari, unor firme care nu aveau acest drept.

Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la complexul  “Căprioara” şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila “Rucăr” şi “Hanul dintre Vii”, situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat peste  5 miliarde de lei.

Marian Oprișan a declarat pe parcursul procesului că cei 10 ani scurși de la acuzarea sa au fost marcați de furie şi umilinţe.