Confidenţialitate

Marele Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP a fost acordat actriţei Bianca Temneanu

Premiul “Ştefan Iordache”, Marele Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP, a fost acordat duminică seară, actriţei Bianca Temneanu, în vârstă de 28 de ani, absolventă în 2020 la Universitatea Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

Premiul pentru cea mai bună actriţă la secţiunea individual i-a fost acordat Georgianei Vişan, absolventă UNATC, promoţia 2013, la clasa lui Adrian Titieni. Ea a prezentat la secţiunea Individual, momentul “Dialog cu D”.

La categoria Cel mai bun actor, distincţia i-a revenit tânărului Iulian Trăistaru, absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, la clasa prof. univ. dr. Miklos Bacs, promoţia 2020. El a fost prezent în cadrul galei atât la secţiunea Individual, cu momentul “Hotar”, cât şi la secţiunea Grup, în spectacolele “Pe lună” şi “Conflictual”.

Premiul “Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori, distincţie susţinută începând cu ediţia a XVI-a de familia Todea, a fost acordat trupei compuse din tinerele Ana Baciu şi Bianca Temneanu, pentru spectacolul “Unu pe doi”.

Premiul “Sică Alexandrescu”, premiul special al juriului, a fost câştigat de actorul Dragoş Ioniţă, absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, la clasa lui Miklos Bacs, promoţia 2020. El a prezentat la secţiunea Individual spectacolul “Shakespeare & GENDER”.

Au fost acordate şi premiile publicului, pentru Cea mai bună actriţă şi Cel mai bun actor. La prima categorie, câştigătoare a fost aleasă actriţa Ileana Ursu, absolventă a Universităţii Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, la clasa lui Miklos Bacs, promoţia 2020.

La secţiunea Individual, Ileana Ursu a prezentat momentul “Eu sunt Iuda!”.

Cel mai bun actor a fost desemnat, după votul publicului, actorul Dragoş Ioniţă, absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, la clasa lui Miklos Bacs, promoţia 2020.

La categoria Cea mai bună trupă de actori, câştigători au fost desemnaţi Alexandru Ionescu, Robert Iosif şi Alexandru Petcu cu spectacolul “Dictum Meum Pactum”, coordonat de Teodora Velescu.

În cadrul evenimentului au fost oferite şi o serie de premii găzduite de Gala Tânărului Actor.

Astfel, premiul pentru prestanţă şi rostire scenică, oferit de actriţa Dorina Lazăr, i-a fost acordat actriţei Iulia Popa, absolventă a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, la clasa lui George Ivaşcu şi a lui Marian Râlea, promoţia 2011. Ea a prezentat la secţiunea individual momentul “Waves”.

Premiul “1/10 pentru Film la TIFF”, acordat începând cu ediţia 2014 de regizorul şi producătorul Tudor Giurgiu, i-a revenit actorului Alexandru Ionescu, absolvent UNATC la clasa lui Ştefan Velniciuc, promoţia 2018.