Confidenţialitate

”Marea Istorie Ilustrată a României și a Republicii Moldova” se lansează într-o nouă ediție pe 1 iunie la Bookfest

Vineri, 1 iunie, de la ora 12.00, la standul Editurii Litera, în cadrul Târgului de carte Bookfest, va fi lansată o nouă ediție a cărții ”Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Modova” – sub coordonarea lui Ioan-Aurel Pop și a lui Ioan Bolovan.

”Aceasta este o istorie a unui singur popor, dar și o istorie reunită a românilor din cele două state românești de azi, state care, din păcate, nu-i adăpostesc nici ele pe toți românii. Această carte de istorie este însă menită să învingă uitarea și să conducă la frângerea risipirii noastre. Să ne amintim mereu că „Hora Unirii“ a scris-o moldoveanul Vasile Alecsandri și să încercăm să ne cuprindem cu toții „de acel farmec sfânt“ al iubirii de popor și de țară, de țara noastră,
care, oriunde ar fi ea, se numește Țara Românească. Până o vom avea din nou întreagă pe hartă, se cuvine să o purtăm în suflete și astfel nimic nu va fi pierdut”, spune Ioan-Aurel Pop.

Volumul ”Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Modova”, impresionant prin dimensiuni și atenția pentru detalii în cele 812 pagini color, cu peste 700 de ilustrații alese cu grijă, a văzut lumina tiparului cu prilejul apropiatului Centenar al Marii Uniri a Românilor.