Confidenţialitate

Marea Britanie: Wizz Air va trebui să reanalizeze cererile de despăgubire respinse în cazul a sute de pasageri | AUDIO

În Marea Britanie, compania de transport aerian Wizz Air va trebui să reanalizeze cererile de despăgubire respinse în cazul a sute de pasageri. Se întâmplă după o intervenție „fără precedent” a Autorității Aviației Civile. Există îngrijorări că nu au fost plătite despăgubiri pentru o serie de zboruri anulate și întârziate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Wizz Air va trebui să analizeze din nou cererile respinse privind despăgubiri pentru zboruri către sau dinspre Regatul Unit începând cu 18 martie 2022 – notează BBC News.

Autoritatea de reglementare în aviația civilă a evidențiat frustrările pasagerilor cu privire la faptul că nu li se oferă opțiuni alternative de zbor când cursa lor a fost anulată, ceea ce este o obligație legală.

Wizz Air s-a angajat să analizeze din nou cererile și a transmis că a luat măsuri pentru a îmbunătăți situația semnificativ.

„Anul trecut am transmis clar Wizz Air că modul în care a tratat pasagerii este inacceptabil”, a declarat Paul Smith, șeful interimar al autorității.

Și pasagerii cu zboruri efectuate cu până la șase ani în urmă pot, de asemenea, să ceară companiei aeriene să le rea-analizeze cazurile – mai arată BBC.

Compania de transport aerian low-cost a fost intens criticată în ultimii doi ani pentru întârzieri ale zborurilor pe aeroporturile din Marea Britanie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Avertismentul ONU: Lumea fierbe. Luna iulie, cea mai caldă lună din ultimii 100 de mii de ani | AUDIO