Confidenţialitate

Marea Britanie: Toți copiii între 1 și 9 ani din Londra vor fi vaccinați împotriva poliomielitei, după ce virusul a fost descoperit în apele reziduale

În Londra, toți copiii cu vârsta între un an și 9 ani vor fi vaccinați împotriva poliomielitei. Virusul a fost depistat în apele reziduale, iar din februarie și până acum, peste 100 de probe au fost pozitive.

O serie de teste efectuate la o stație de epurare ce deservește nordul și estul Londrei au indicat prezența virusului poliomielitic în apele reziduale. Sunt 116 probe pozitive.

În aceste condiții, autoritățile londoneze au decis că toți copiii cu vârsta între 1 și 9 ani vor fi vaccinați împotriva poliomielitei, inclusiv cei care sunt deja la zi cu vaccinurile.

Ei vor primi o doză rapel pentru creșterea nivelului de imunitate, spun specialiști citați de BBC.

1 milion de copii din Londra vor fi imunizați în cabinetele medicilor de familie.

Poliomielita poate provoca paralizie pe viață, iar în Marea Britanie, nu s-au mai înregistrat îmbolnăviri din 2003.

Autoritățile sunt îngrijorate totodată că multe țări se confruntă cu focare de poliomielită ce au legătură cu vaccinul antipoliomielitic oral.

Acesta folosește un virus viu și oferă protecție persoanelor vaccinate, dar acestea pot contamina alte persoane nevaccinate.

În Londra, se va folosi vaccinul antipoliomielitic pe baz de virus inactivat, care nu prezintă niciun risc de răspândire.

Citește și: SUA: O doză de vaccin împotriva variola maimuței ar putea fi împărțită la cinci pentru a fi imunizate mai multe persoane