Confidenţialitate

Companiile BioNTech și Pfizer anunță că vor începe testele clinice pe noile vaccinuri anti-Covid, adaptate la variantele de SARS-CoV-2

BioNTech și Pfizer vor începe luna aceasta testarea clinică a vaccinurilor pentru noile variante de SARS-CoV-2, anunță Financial Times. Conducerea BioNTech estimează că ar putea începe să livreze dozele adaptate la varianta Omicron din luna octombrie.

BioNTech și Pfizer vor începe luna aceasta un studiu clinic al unui vaccin anti-Covid-19 adaptat la variantele BA.4 și BA.5 ale Omicron, potrivit unei sinteze publicate de Financial Times.

Directorul executiv al BioNTech a declarat că firma își extinde capacitatea de producție, urmărind „o protecție prelungită și largă”.

Compania se așteaptă să poată începe să livreze dozele pentru variantele BA.4 și BA.5 din octombrie, la timp pentru campaniile naționale de vaccinare de toamnă.

După teste, sunt așteptate aprobările autorităţilor de reglementare pentru ca vaccinurile adaptate să ajungă la populație.

Deocamdată, cererile pentru vaccinuri sunt în scădere, având în vedere că în multe state populația a primit dozele 3 și 4.

Compania BioNTech se așteaptă însă ca, odată cu noile variante ale serului, vânzările să crească pe final de an. A ratat ținta privind vânzările și câștigurile în al doilea trimestru, având o scădere cu 40% față de anul trecut, cu venituri de 3,2 miliarde de euro şi profit de 1,6 de miliarde de euro.

Citește și: STUDIU. 1 pacient din 8 prezintă cel puțin un simptom de long COVID | AUDIO

Foto: Shutterstock