Confidenţialitate

Marea Britanie nu va mai cere teste Covid celor vaccinați cu schemă completă care vor să intre în țară | AUDIO

Fără teste covid în Marea Britanie, a anunțat Guvernul britanic. Decizia îi privește, însă, doar pe cei vaccinați complet. Ceilalți, sunt obligați în continuare să facă un test înainte de plecare spre Marea Britanie, apoi două teste PCR după sosire şi trebuie să se izoleze timp de 10 zile. 

Semnalul dat de Guvernul de la Londra este acela că țara este deschisă pentru afaceri, deschisă pentru călători, a declarat premierul Boris Johnson.

Scutirea de test a persoanelor vaccinate care sosesc în Marea Britanie va intra în vigoare pe 11 februarie.

Cei care nu sunt complet vaccinaţi trebuie să facă în continuare un test înainte de plecare, apoi două teste PCR după sosire şi trebuie să se izoleze timp de 10 zile.

Industria turismului a salutat decizia Guvernului.

De-altfel, într-o scrisoare, şefii marilor companii aeriene au cerut Executivului de la Londra să pună capăt restricţiilor privind călătoriile internaţionale, „cel puţin” pentru călătorii complet vaccinaţi.

Nu este singura restricție la care renunță Marea Britanie. De joi, măştile nu vor mai fi obligatorii, dar sunt recomandate pentru locurile închise şi aglomerate şi au fost deja abandonate în şcoli.

Nu va mai fi necesar un card de sănătate pentru accesul în cluburile de noapte şi la anumite adunări mari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Liliana Nicolae

Citește și: Pandemia ne-a făcut să-i considerăm mai atractivi pe cei care poartă mască, arată un studiu din Marea Britanie