Marea Britanie: Moment de reculegere în memoria victimelor atacului de la Londra

Mii de oameni au ţinut marţi un moment de reculegere, în toată Marea Britanie, în memoria victimelor atacului de sâmbătă noapte, de pe London Bridge, relatează BBC News.

Întreaga naţiune s-a oprit timp de un minut, la ora locală 11 (13 ora României), pentru a-I plânge pe cei morţi şi a se gândi la cei răniţi.

Sute de oameni au înfruntat ploaia în capitala ţării, pentru a le aduce un omagiu victimelor. Unul dintre ei, Andrea Liddel, care a călătorit la Kent cu această a ocazia, a spus : “Am considerat că este datoria mea să vin aici astăzi (marţi – n.r.) – să fiu unde s-au pierdut multe vieţi omeneşti. Sunt aici pentru ei”.

Echipele de cricket din Noua Zeelandă şi Anglia s-au oprit în timpul meciului ICC Champions Trophy, de la Cardiff, pentru a ţine momentul de reculegere.

Oameni s-au strâns şi la Nottingham, pentru a-şi exprima solidaritatea cu victimele. „Trebuie să ne dăm seama că terorismul are loc în toată lumea, tot timpul şi trebuie să nu uităm acest lucru, ci să ne gândim mai mult la aceasta. Nu trebuie să ne temem, trebuie să ne continuăm vieţile de zi cu zi”, a spus Margaret Abraham, din Cleveland, aflată în vizită la fratele ei.

“A vedea atât de mulţi oameni înfruntând ploaia arată, cu adevărat, solidaritatea cu oamenii de la Londra”, a explicat episcopul de Nottingham, James Stapleton.

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 48 au fost rănite după ce trei atacatori au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuţite în zona Borough Market.

Autorităţile britanice au reuşit să-i ucidă pe jihadişti la aproximativ opt minute după declanşarea carnagiului, după ce au tras peste 50 de gloanţe în direcţia acestora.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS