Confidenţialitate

Marea Britanie: Medicii de familie primesc fonduri suplimentare pentru ajutorul în vaccinarea anti-COVID

Primele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech aprobat de autoritățile din Marea Britanie vor fi admnistrate săptămâna viitoare.

În jur de 50 de spitale sunt deja pregătite să-l administreze, iar vaccinarea se va desfășura și în centre speciale ce sunt înființate acum și în farmaciile și cabinetele de medici de familie.

Tudor Toma este medic pneumolog într-un spital din Londra:

„Guvernul a alocat fonduri pentru medicii de familie, ca să poată să fie implicați în campania de vaccinare. Practic, cabinetele de medicină de familie vor primi fonduri suplimentare pentru a acoperi timpul pentru vaccinare și resursele cabinetelor pentru acest proces.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pfizer va asigura 40 de milioane de doze în Marea Britanie, iar vaccinul dezvoltat de această companie trebuie păstrat la minus 70 de grade. Tudor Toma:

„Există deja o infrastructură pentru produsele biologice, care trebuie recoltate sau transportate în gheață carbonică, care asigură temperatura de minus 70 grade Celsius.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primele 10 milioane doze urmează să fie livrate luna aceasta. Pentru imunizare, trebuie administrate 3 doze din vaccinul BioNtech/Pfizer, la un interval de 3 săptămâni.