Confidenţialitate

Marea Britanie: Guvernul nu mai reduce impozitul pentru persoanele cu averi mari

Guvernul britanic renunță la planul de a reduce impozitul pentru persoanele cu averi mari. Decizia vine după ce au existat mai multe perturbări pe piața financiară din Regat, dar și nemulțumiti în interiorul Partidului Conservator.

Pe 23 septembrie, ministrul de finanțe din cabinetul Liz Truss prezenta cel mai radical pachet de reduceri de taxe după 1970 și până acum. Printre aceste măsuri se afla și reducerea cotei superioare pentru impozitul pe venit, de la 45% până la 40%, notează Reuters.

Era vorba de cei care au venituri de peste 150. 000 de lire sterline.

Întregul plan anunțat de Liz Truss a dus la o criză de încredere în guvernul britanic. A fost afectată valoarea lirei sterline, iar Banca Angliei a fost nevoită să intervină pe piaţă pentru a evita prăbuşirea fondurilor de pensii.

Am decis să renunţăm la scăderea cotei Am înţeles şi am ascultat”, a declarat ministrul de Finanţe într-un comunicat de presă.

Imediat după anunț lira sterlină a urcat.

Fondul Monetar Internațional și alte agenții de rating au criticat anterior planul economic prezentat de Liz Truss.

Citește și: IRCC a crescut la 4.06%, de la 2.65%. Profesorul Cristian Păun recomandă creditele cu dobândă fixă. „Cu siguranță vor fi momente de recesiune” | AUDIO

Foto: Shutterstock