Confidenţialitate

Marea Britanie este prima țară din lume care aprobă Molnupiravir, pastila anti-COVID de la Merck | AUDIO

Marea Britanie este prima țară din lume care aprobă tratamentul antiviral dezvoltat de compania Merck pentru pacienții COVID. Este administrat sub formă de pastilă, iar specialiștii spun că ar putea fi revoluționar.

Molnupiravir poate fi folosit imediat după un test pozitiv COVID și până la 5 zile de la debutul simptomelor. Studiile arată, administrat astfel, că ar putea scădea la jumătate riscul de deces sau de spitalizare în rândul persoanelor infectate.

Este primul tratament antiviral sub formă de pastilă care primește aprobare. Marea Britanie a decis acest lucru înainte de Statele Unite, unde o hotărâre este așteptată pe parcursul acestei luni.

Luna trecută, Regatul Unit a ajuns la o înțelegere cu firma Merck pentru a cumpăra aproape 500 de mii de doze din medicament. Autoritățile sanitare britanice urmează să stabilească exact schema de tratament pentru pacienți.

Compania Merck a anunțat că până la sfârșitul anului se așteaptă să producă 10 milioane de doze, urmate de alte 20 de milioane anul viitor. Marea Britanie a fost și prima țară din lume care a aprobat un vaccin anti-COVID – cel de la Pfizer.

Sursa foto: Merck.com / Copyright © 2009-2021 Merck Sharp & Dohme Corp., a subsidiary of Merck & Co., Inc., Kenilworth, N.J., U.S.A. All rights reserved.

Citește și: Europa a făcut primele comenzi de Molnupiravir. Cum pot ajuta pastilele în infecția cu coronavirus | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.