Marea Britanie: Deputatii au aprobat casatoriile intre persoane de acelasi sex

Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să mai primească avizul reginei

Proiectul a fost votat de Camera Comunelor, după ce textul a trecut și de Camera Lorzilor, Camera superioară a Parlamentului de la Londra.

Votul a pus capăt unei veritabile ‘curse cu obstacole’ în legislativul englez, în cursul căreia deputaţii conservatori s-au opus proiectului iniţiat de guvernul de coaliţie între conservatori şi liberal-democraţi.

După ce va primi Ok-ul și din partea reginei Elisabeta a 2-a, legea va avea nevoie de un an ca să fie pusă în aplicare. Mai sunt câteva programe de soluționat, susțin parlamentarii, pribntre care și consecințele legii cu privire la pensii.

O altă problemă ţine de faptul că administraţia britanică urmează să actualizeze sistemele informatice, cu scopul de a înregistra corect aceste căsătorii.

Toate aceste ajustări, denunţate de conservatori, care se opun căsătoriei între homosexuali, ar urma să coste aproape două milioane de lire sterline (2,3 milioane de euro).

Homosexualii pot forma, încă din 2005, parteneriate civile și au deja acealeași drepturi parentale ca și cuplurile heterosexuale.

Legea vizează doar Anglia şi Ţara Galilor, celelalte regiuni ale Regantului Unit, Scoţia şi Irlanda de Nord, au propria legislaţie referitoare la acestă chestiune.