Confidenţialitate

Marea Britanie: Boris Johnson, așteptat să anunțe mai multe măsuri de relaxare

Prim-ministrul britanic Boris Johnson este așteptat, luni seară, cu mai multe detalii despre relaxările care urmează să intre în vigoare în Marea Britanie.

Până acum, autorițățile de la Londra au anunțat că redeschid școlile de pe 8 martie. Din 29 martie ar urma ca un număr maxim de 6 persoane să poată face activități împreună.

În paralel cu administrarea vaccinurilor, Marea Britanie plănuiește să relaxeze restricțiile, însă acest lucru nu trebuie să afecteze buna desfășurarea a campaniei de vaccinarea, insistă ministrul britanic pentru Vaccinare, Nadhim Zahawi.

Sunt așteptate clarificări de la premierul Boris Johnson. Deocamdată se știe că de la finalul lunii martie grupuri de 6 persoane se pot întâlni în afara casei.

Scoția și Irlanda de Nord își vor stabili propriul ritm al relaxărilor. Premierul scoțian a anunțat că primii elevii s-au întors la școala chiar luni. E vorba de cei din clasele primare.

Nicola Sturgeon a declarat că, până în 15 martie, nicio altă categorie de elevi nu se întoarce în clase.

Specialiștii fac apel către premierul Boris Johnson să organizeze întoarcerea în bănci a tuturor elevilor în etape pe întreg teritoriul Marii Britanii.