Confidenţialitate

Marea Britanie accelerează campania de vaccinare anti-COVID cu doza booster, de teama noii mutații de coronavirus, Omicron

De miercuri, orice persoană peste 18 ani își va putea face a treia doză. Premierul Boris Johnson avertizează că urmează un noul val de infectări.

Marea Britanie se confruntă cu o situație alarmantă pe fondul amenințării Omicron. Infectările cu această tulpină se dublează la 2-3 zile, spune premierul Boris Johnson, de aceea trebuie acționat rapid.

„Nimeni nu trebuie să se îndoiască, urmează un val mare de infectări Omicron”, a declarat Johnson într-un discurs televizat.

Autoritățile din Regatul Unit vor ca până la sfârșitul lunii să vaccineze cu boosterul toată populația adultă. Johnson a citat în acest sens studiile recente care arată că doza suplimentară oferă protecție și împotriva noii tulpini.

În acest moment pot face boosterul persoanele peste 30 de ani, însă de miercuri se pot programa și cele peste 18 ani. Trebuie să fi trecut cel puțin 3 luni de la rapel.

Pentru că vaccinarea a redevenit o prioritate, unele consultații medicale vor fi amânate în Marea Britanie.

Peste 3.000 de cazuri Omicron au fost confirmate în Regatul Unit.

Autor: Ani Sandu

Citește și: Ucraina: Peste 100.000 de soldați ruși sunt masați la graniță. Liderii militari ucraineni au temeri în privința unui atac | AUDIO