Confidenţialitate

Marea adaptare. Începuturile – Masterclasses 2021 | Ziua I – 11 decembrie 2021

Masterclasses este un eveniment anual organizat de Cronicari Digitali, ce concentrează profesioniști din diferite domenii care vorbesc publicului despre propriile descoperiri sau proiecte, cu scopul de a insipra, educa sau, cel puțin, de a determina oamenii să își pună mai curând întrebări în viață, decât să tragă concluzii. În principiu, discută ca în podcastul cronicari digitali, despre ce merită păstrat și dat mai departe: cunoștințe, experiențe și povești adevărate.

Evenimentul, susținut de Europa FM, are loc în zilele de 11 și 12 decembrie 2021.

Descrierea zilei de 11 decembrie

Panel 1
REINVENTAREA PROFESIONALĂ. PRESIUNE ȘI DESCOPERIRI

Vorbim tot mai mult de nevoia de reinventare, repoziționare. Presiunea socială și economică crește, pe măsură ce contextul pandemic se prelungește. Ce profesii s-au confruntat cu schimbarea și nevoia de adaptare odată cu pandemia? Răspuns corect: toate, într-un fel sau altul. Ar fi aproape imposibil să le așezăm în doua ore, la un loc. Prin urmare nu ne propunem acest lucru. Am cautat însă povești adevărate despre oameni care au reușit să se adapteze. Personal și profesional. Sperăm să vă inspire!

Speakers: Adina Rosseti, Razvan Moței, Cornel Brad, Ana Maria Udriște, Dhaniel Nora, Noemi Meilman Găsești și aici toți speakerii per panel.

Panel 2
PROFESII, ADAPTARE ȘI INFLUENȚĂ SOCIALĂ

Intri des pe social media? Ești la curent cu ce se întâmplă în mediul online în contextul actual? Ce așteptări ai de la postările specialiștilor sau formatorilor de opinie? Te surprind reacțiile sau atitudinile celorlalți față de subiecte esențiale? Situațiile noi cu care ne confruntăm pe plan profesional înseamnă adaptare, implicare și reziliență. Educația și sănătatea sunt puncte cheie pe agenda noastră, de aceea nu pierdem ocazia să privim în ansamblu trecerea prin pandemie. Expunerea crescută în spațiul public aduce în discuție influența socială și rolul pe care cadrele medicale și corpul profesoral îl joacă în momentul în care responsabilitatea profesională se dublează. Și dacă vorbim despre adaptare la nivel macro, aflăm viziunea antropologică asupra schimbărilor prin care trecem.

Speakers: Horia Corcheș, Dr. Adrian Marinescu, Bogdan Iancu

Panel 3
QUO VADIS

Avem o problemă cu cuvântul “deci” și, în general, cu nevoia de a trage concluzii. Conversația, dezbaterea sunt în sine un schimb de opinii. În plus, contăm pe puterea poveștilor și divagarea de la tema dată. Pornim de la noua realitate și întrebarea ”Încotro ne îndreptăm”, alături de trei povestitori fără egal, protagoniști ai unor podcasturi pe cinste.
Speakers: Radu Paraschivescu, Cătălin Striblea, Diana Popescu

Moderatorul evenimentului este  Toader Păun, director de programe Europa FM, iar printre speakerii prezenți se numără Cătălin Striblea, realizatorul emisiunilor România în Direct, Deșteptarea României și Mind Architect, Paul Olteanu, realizatorul rubricii Mind Architect.

Înscrierile la evenimentul Marea adaptare. Începuturile – Masterclasses 2021 se fac accesând acest formular de înscriere.