Confidenţialitate

Vela: Disperarea unor candidaţi că au pierdut fotoliul de primar sau alegerile pentru consilii nu trebuie să conducă la încălcarea legii

După ce a fost ironizat că vorbește despre toamnă, nu despre scandalurile apărute în urma derulării alegerilor locale de duminică, Marcel Vela revine cu un mesaj în care susține că ”vom rămâne vigilenţi la respectarea legii, astfel încât acest scrutin să reflecte în mod fidel şi categoric voinţa românilor din 27 septembrie”.

”Am fost și rămân foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în contextul acestor alegeri și, credeți-mă nu voi tolera nicio abatere de la lege!
Colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie.

Chiar dacă alegătorii și-au exprimat deja votul, procesul electoral nu a luat sfârșit. Vom rămâne vigilenți la respectarea legii, astfel încât acest scrutin să reflecte în mod fidel și categoric voința românilor din 27 septembrie.

Disperarea unor candidați că au pierdut fotoliul de primar sau alegerile pentru consilii, nu trebuie să conducă la încălcarea legii, la fraude electorale. Este o chestiune de respect față de alegători, să știi să pierzi cu demnitate.

Sunt în politică de peste 30 de ani, am candidat, am pierdut sau am câștigat, dar am rezistat în toți acești ani pentru că de fiecare dată am respectat decizia electoratului.
Asta înseamnă democrație, asta înseamnă normalitate!
Știu că rezistența la schimbare poate fi mare, dar acesta este votul, este voința generațiilor pe care noi le-am crescut.
Respectați votul, respectați legea!

Toate sesizările de fapte penale au fost înregistrate la parchetele competente si anchetele sunt efectuate sub îndrumarea procurorilor.

Sunt deja 3 persoane reținute pentru comiterea de fapte ilegale în contextul alegerilor locale și alte câteva sute de persoane cercetate.

Îi asigur pe toți românii că suntem hotărâți ca, în toate situațiile în care au fost semnalate încălcări ale legii, să facem lumină și să aflăm adevărul”, a transmis Marcel Vela, prin intermediul unei mesaj pe pagina sa de Facebook.