Confidenţialitate

Marcel Vela anunță înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară, cu scopul de a combate agresiunile între elevi

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară, în cadrul Poliției Române, pentru a preveni și combate violența și bullyingul în școli, potrivit Mediafax.

Direcția pentru Siguranța Școlară va avea ca obiectiv combaterea infracționalității și violenței în școli și în vecinătatea acestora.

Marcel Vela a declarat că din noua structură vor face parte 270 de polițiști.

„Poliția Siguranța Școlară va fi formată dintr-un număr de 270 de polițiști, organizați la nivelul IGPR, a DGPMB și a inspectoratelor de poliție din fiecare județ.

Poliția Siguranța Școlară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecției și siguranței elevilor, cât și a cadrelor didactice.

Noua structură va preveni și combate violența în școală, cu accent pe fenomenul de bullying și a actelor de violență între elevi în interiorul școlii, cât și în proximitatea acestora”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a luat această decizie după ce pe internet au apărut mai multe imagini care prezintă agresiuni între adolescenți.

La sfârșitul săptămânii trecute, o adolescentă a fost bătută și umilită de alte patru fete într-un parc din Târgu Jiu. Scena de violență extremă este filmată de un băiat, care comentează în loc să intervină.

La câteva zile după acest caz, un altul a fost semnalat pe rețelele sociale, de data aceasta la Deva. Poliţiştii din municipiul Deva s-au sesizat din oficiu, după ce pe Facebook au apărut imagini cu o fată de 16 ani care a fost bătută de o alta de 13 ani, în faţa mai multor adolescenţi.