Confidenţialitate

Marcel Ciolacu vrea o sumă cât mai mică de bani de la care să se considere abuz în serviciu. „Putem să propunem și 1 euro” | AUDIO

Președintele PSD, Marcel Ciolacu vrea o sumă cât mai mică de bani de la care să se considere abuz în serviciu. Întrebat de jurnaliști dacă susține pragul propus de colegii săi, șeful social democraților spune că se alătură Premierului Ciucă și Ministerului Justiției.

Reamintim, ieri s-au iscat discuții în plenul Camerei Deputaților după ce PNL a propus ca valoarea pragului pentru abuzul în serviciu să fie de 6000 de lei, în timp ce PSD ar fi de acord cu varianta de 9000 de lei.

„Atât eu cât și domnul prim-ministru Nicolae Ciucă am spus că sprijinim propunerea venită de la Ministerul Justiției, care este o propunere venită de la specialiștii din justiție. Dacă s-a schimbat ceva eu n-am nicio problemă, putem să propunem și 1 euro, eu cu domnul Nicolae Ciucă n-am vorbit despre o sumă, am vorbit despre o propunere a Ministerului Justiției.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deputații din Comisia Juridică reiau după amiază, la ora 15.00, discuțiile începute luni în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Justiţiei, ai unor instituţii şi organizații neguvernamentale.

Parlamentarii pot depune amendamente marți până la ora 13.00. Întregul proiect va fi dezbătut și votat în plenul Camerei Deputaților.

Dezbaterile de luni au fost tensionate.

În discuție a apărut și un nou prag: valoarea acestuia ar putea fi două salarii minime, potrivit unei propuneri formulate de deputații liberali.

Citește și: Klaus Iohannis: „Sunt mulțumit, ce trebuia să facă coaliția a făcut cu succes.” Șeful statului ne asigură că România „va rămâne stabilă și prosperă” | AUDIO