Confidenţialitate

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-au întâlnit luni cu Mugur Isărescu. „Încadrarea în ținta de deficit de 4,4%”, printre principalele subiecte abordate

Premierul României – Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă – președintele Senatului s-au întâlnit luni, 19 iunie 2023, cu guvernatorul Băncii Naționale – Mugur Isărescu. Nicolae Ciucă a transmis că principala temă de discuție a fost planul de acțiune comun pentru „încadrarea în ținta de deficit de 4,4%”.

Ate subiecte abordate în întâlnirea de azi au fost și „măsuri pentru reducerea ratei inflației la 8% și un plan guvernamental de investiții de 250 miliarde lei”.

În mai 2023, rata inflației era de 10,64%.

Nicolae Ciucă: „M-am referit și la cererea de plată numărul 2 din PNRR”

„Am avut astăzi, la Palatul Victoria, un dialog foarte bun cu guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu și cu primul ministru, Marcel Ciolacu pe marginea principalelor provocări cu care se confruntă România pe termen scurt, mediu și lung.

Această discuție a vizat, în primul rând, un plan de acțiune comun pentru încadrarea în ținta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflației la 8% și un plan guvernamental de investiții de 250 miliarde lei.

Prin aplicarea unor măsuri care țintesc asemenea obiective, actuala guvernare urmărește ca impactul prețurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetățenilor și să se păstreze echilibrul macroeconomic, care ne-a transformat într-una dintre cele mai performante economii ale Europei.

Am vorbit, atât despre continuitatea proiectelor începute în mandatul meu, precum și despre sprijinul pe care Legislativul îl va acorda planului discutat.

În context, m-am referit și la cererea de plată numărul 2 din PNRR, trimisă deja la Bruxelles și a cărei aprobare o așteptăm de la Comisia Europeană, până la sfârșitul acestei luni”, a transmis Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă

Citește și: Reacția economiștilor la OUG lui Ciolacu de plafonare a adaosului comercial. „Lucrurile vor fi mai rău decât înainte” | AUDIO