Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, despre plafoanele pentru tranzacțiile cu cash: „Economia noastră nu este încă pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar” | AUDIO

Guvernul face pasul înapoi în privința plafoanelor pentru tranzacțiile cu numerar, după ce a încercat să fixeze valori mai mici, însă s-a lovit de nemulțumirea oamenilor și a micilor comercianți. Premierul Marcel Ciolacu spune că a renunțat la modificări după discuțiile avute în ultimele zile cu toți cei implicați, ocazie cu care și-a dat seama că România nu este încă pregătită pentru trecerea la mai puțin numerar.

Marcel Ciolacu: „Economia noastră nu este încă pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar. În special în mediul rural”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Toate limitele actuale de cash vor fi menținute atât la persoane fizice, cât și la cele juridice. Chiar dacă principiile enunțate erau corecte, în viața reală se produceau situații greu de rezolvat. Concluzia unanimă este că economia noastră nu este încă pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar. În special în mediul rural, unde bancomatele sunt rare și lumea folosește mai mult numerar. În egală măsură, vreau să eliminăm toate portițele prin care se face evaziune fiscală în România”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „În anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România”

Pe de altă parte, înaintea ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a declarat că așteaptă de la ministrul Finanțelor un plan de măsuri, asumat, atât în ceea ce privește colectarea la bugetul de stat, cât și digitalizarea ANAF și a sistemului vamal. Premierul a dat asigurări ferme că anul viitor nu va fi nicio mărire de impozite în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Categoric, în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România. Este nevoie de o reformă fiscală. Aștept de la ministrul Finanțelor un plan de măsuri asumat. Vreau să știu termene clare de implementare a sistemului de e-facturare. Sigiliul electronic împreună cu radarul mărfurilor.

Facturi electronice pentru toate achizițiile din sistemul public. Facturi electronice pentru toate produsele accizabile sau cu risc mare de evaziune în produsele de balastieră, flori, fructe și legume și un plan măsuri administrativ și legislativ”, a mai spus prim-ministrul României.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Citește și: România înregistrează scumpiri mai mari decât media europeană la carne de pui, de porc sau ouă | AUDIO