Confidenţialitate

Marcel Ciolacu a renunțat la procesul prin care contesta respingerea cererii sale de a fi declarat revoluționar determinant în Buzău | AUDIO

Premierul Marcel Ciolacu nu mai vrea să aibă calitatea de revoluționar. A renunţat la procesul prin care contesta respingerea cererii sale de a fi declarat revoluționar determinant în Buzău. Tribunalul Buzău a luat act azi de decizia premierului. Amintim, la finalul anului trecut, Marcel Ciolacu l-a demis pe Mihai Iulian Dodu din funcția de șef Secretariatului de stat pentru revoluționari, instituție subordonată guvernului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În vara anului trecut, premierul Marcel Cioalcu s-a adresat instanței buzoiene cerând anularea a două procese verbale emise de Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist.

Este vorba despre documentele prin care șefului Guvernului i s-a respins acordarea calității de luptător cu rol determinant în Revoluția din decembrie 1989.

Acțiunea a avut un prim termen astăzi, la Tribunalul Buzău. Între timp, la dosarul cauzei a fost depus un document de renunțare la judecată. Astfel, magistratul de caz a luat act de cererea de renunțare.

Reamintim, actualul premier a cerut, în anul 2019, să fie declarat luptător cu rol determinant în Revoluția din 1989. Analizarea cererii a fost tergiversată de o anchetă a DNA.

După clasarea cauzei, anul trecut, o comisie a analizat solicitarea și a respins-o. La o lună distanță, șeful Guvernului a atacat decizia comisiei respective, deschizând acțiunea de la Tribunalul Buzău, la care acum a renunțat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Marcel Boloș, despre e-Factura: Nu înțeleg cum pentru unii este o dificultate. e-Factura nu are niciun fel de problemă. Ne vom întâlni cu CECCAR pentru a lămuri | VIDEO