Confidenţialitate

Marcel Boloș, în vizită la Trezoreria București în timp ce 15.000 de angajați de la Finanțe sunt în grevă | AUDIO

Cu aproape 15.000 de angajați de la Finanțe în grevă, ministrul Marcel Boloș a mers în vizită la Trezoreria din București. A stat de vorbă cu angajatele, care s-au plâns de mobilierul vechi și de faptul că nu au echipamente și nici hârtie. Șeful de la Finanțe a dat asigurări că bugetarii își vor primi azi salariile, că se vor face plățile în mod obișnuit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a mers în vizită la unele instituții din subordine. Le-a dus cafea angajaților de la Trezoreria București, unde fusese invitat.

Apoi a mers la sediul Fiscului din Sectorul 3, unde angajații i-au arătat birourile vechi, au reclamat faptul că ar fi adus scaune de acasă, că ar lucra cu echipamente vechi și că nu au nici suficientă hârtie.

„Biroul ăsta… uitați cum arată. Este de la înființarea Trezoreriei biroul ăsta. Scaunele sunt ale noastre, cumpărate de noi”, spune una dintre angajate.

Jurnaliștii au suprins momentele în care ministrul părea că își face semnul crucii, că se minunează și că spune „Doamne ferește”.

„Știți că trei ani de zile, aproape, am făcut pe femeile de serviciu? Am spălat WC-urile și holurile pe aici?”, spune o altă angajată.

Ministrul a precizat că peste 14.000 de plăți se vor face astăzi, cu valoare totală de 5 miliarde de lei.

„14.300 de plăți se vor face în cursul zilei de azi”, a spus Marcel Boloș.

Întrebat dacă plățile ar putea fi întârziate în cazul în care activitatea este suspendată la mai multe instituții, Marcel Boloș a spus că: „Asta nu e de dorit. Trebuie să ne gândim că de activitatea Trezoreriei depinde toată activitatea și depind plățile de salarii la toți bugetarii”.

Astfel, bugetarii își vor primi banii, nu ar trebui să fie probleme cu încasarea salariilor, a precizat ministrul.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Marcel Boloș, în urma protestului spontan pornit la ministerul de Finanțe: Tot ce pot face este să preiau nemulțumirile dumneavoastră și să le prezint în Coaliție | AUDIO