Confidenţialitate

Marcel Boloș este noul ministru al Cercetării. Președintele Iohannis a semnat decretul de numire

Administrația Prezidențială a transmis, vineri, că șeful statului a semnat decretul de numire a lui Marcel-Ioan Boloş în funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării .

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 28 ianuarie 2022, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a domnului Marcel-Ioan Boloş, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării”, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc vineri, la ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloş va ocupa acum funcția de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Boloş a deţinut funcţia de ministru al Fondurilor Europene în guvernul Ludovic Orban.

Acesta a fost în trecut directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest și a mai fost vehiculat ca posibil ministru al Fondurilor Europene, la formarea guvernului Ciucă.

Atunci, postul a fost câştigat de secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, un apropiat al preşedintelui liberal Florin Cîţu.

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: Cătălin Predoiu: La Ministerul Justiției nu a ajuns oficial un OUG privind noua schemă de sprijin și pentru consumul din ianuarie | AUDIO