Confidenţialitate

Marcel Boloș ar putea fi propunerea PNL pentru ministerul Digitalizării | AUDIO

Propunerea PNL pentru ministerul Digitalizării ar putea fi Marcel Boloș. El ar urma să preia portofoliul rămas vacant după demisia lui Florin Roman din cauza falsurilor din CV.

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloş ar putea să fie propus ca ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, potrivit unor surse liberale.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest a mai fost vehiculat ca posibil ministru al Fondurilor Europene, la formarea guvernului Ciucă, însă atunci postul a fost câştigat de secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, un apropiat al preşedintelui liberal Florin Cîţu. Boloş este susţinut de organizaţiile din Ardeal ale PNL. El a mai deţinut funcţia de ministru al Fondurilor Europene în guvernul Ludovic Orban.

Pentru postul de ministru al Digitalizării au mai fost vehiculate şi numele deputatului clujean Sabin Sărmaş, preşedinte al comisiei de IT din Camera Deputaţilor şi Iulian Popescu, secretar de stat în Minister, un apropiat al lui Dan Vîlceanu.

În partid sunt încă discuţii privind această nominalizare, iar liderul PNL Florin Cîţu nu se grăbeşte să anunţe o decizie. Conducerea PNL trebuia să discute în şedinţa Biroului Politic de luni situaţia nominlizării pentru Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, însă în contextul în care nu exista un consens la nivelul conducerii, subiectul a fost amânat.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: Senatoarea Diana Şoşoacă, amendată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, după ce l-a numit “trădător” pe Raed Arafat

Autor: Cristian Citre

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.