Confidenţialitate

Senatoarea Diana Şoşoacă, amendată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, după ce l-a numit “trădător” pe Raed Arafat

Consiliul pentru Combaterea Discriminării a amendat-o cu 5.000 de lei pe senatoarea Diana Şoşoacă pentru afirmaţii discriminatorii la adresa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Contestatară a restricțiilor sanitare și a vaccinării anti-Covid, Diana Şoşoacă a pus sub semnul întrebării cetățenia română a lui Raed Arafat și l-a făcut “trădător”.

De altfel, senatoarea a făcut mai multe afirmații la adresa șefului DSU, declarații considerate de CCD ca fiind discriminatorii.

„Afirmaţiile: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G.137/2000, republicată”, a decis Consiliul pentru Combaterea Discriminării, în şedinţa de miercuri.

În replică, Raed Arafat a scris, pe pagina sa de Facebook: „Rasismul si xenofobia reprezinta o boala terminala a unei societati si trebuie infruntate si invinse inainte ca ele sa devina o parte din “normalitatea” in care traim. Astfel de afirmatii, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate intr-o societate democratica a socolului 21. Istoria ne-a aratat ce poate face rasismul, xenofobia si indemnul la ura, astfel incat este obligatia noastra sa reactionam de indata daca nu vrem ca istoria sa se repete!”

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: România în Direct: O treime dintre români, agresați online. Cum oprești valul de ură de pe rețelele sociale? | VIDEO