Confidenţialitate

Marca despre penaltiurile apărate de Claudio Bravo: A reușit “un Duckadam” pentru Chile

Claudio Bravo este elogiat în presa internațională după ce a dus-o pe Chile în finala Cupei Confederațiilor. Portarul lui Manchester City a fost eroul semifinalei cu Portugalia, cîștigată de sud-americani la penaltiuri.

El a apărat trei lovituri de departajare iar Marca titrează astăzi: “Bravo a reușit “un Duckadam” pentru Chile”, amintind de performanța fostului portar al Stelei din finala de la Sevilla.

Și la ESPN s-a vorbit despre cele patru penaltiuri apărate în 1986, cînd Steaua a învins-o pe Barcelona și a cucerit Cupa Campionilor Europeni. Jurnaliștii postului american spun că dacă Bravo s-ar întîlni cu Helmuth Duckadam, “cu siguranță cei doi vor avea despre ce vorbi”.

Chile și Portugalia au ajuns la loviturile de departajare la scorul de 0-0. Claudio Bravo i-a blocat pe Quaresma, Joao Moutinho și Nani și a devenit primul portar care apără trei penaltiuri într-o semifinală a unei competiții FIFA. Arturo Vidal a povestit după meci că la finalul timpului regulamentar portarul le-a spus coechipierilor să stea liniștiți, sigur va apăra cel puțin două-trei lovituri.

Cealaltă finalistă a Cupei Confederațiilor va fi decisă joi seară dintre Germania și Mexic, care se înfrunta la Soci de la ora 21.30.

X