Confidenţialitate

Maratonul Olteniei 2019, la cea de-a 7 ediţie

Crucea Roșie Vâlcea, Habitat for Humanity România și Fundația Progress vor fi beneficiarii Maratonului Olteniei 2019, iar concurenții vor avea și în acest an posibilitatea de a alege către ce cauza socială se îndreaptă taxele lor de participare.

La final, sumele vor fi dublate de CEZ România, în beneficiul comunității locale.

Devenit tradiție atât pentru CEZ România, cât și pentru comunitatea de sportivi și voluntari creată în jurul evenimentului, Maratonul Olteniei a ajuns anul acesta la a 7-a ediție.

În fiecare an, competiția a evoluat, implicând tot mai mulți concurenți, voluntari și participanți, dar și sume importante donate în scopul acoperirii nevoilor stringente ale comunității locale din aria operațională a Grupului CEZ în România.

Anul acesta, iubitorii de sport își dau întâlnire în zilele de 31 august – 01 septembrie la Râmnicu Vâlcea, declarată capitala Ținutului Maratonului. Alături de concurenți, susținătorii acestora, dar și localnicii aflați în trecere prin parcul Zăvoi se vor bucură de zonele tematice din parc, muzică și voie bună, împreună cu cei dragi.

Sprijinul oferit unui număr mai mare de cauze sociale conturează o nouă tradiție pentru Maratonul Olteniei care în acest an va sprijini trei noi cauze sociale, iar concurenții vor avea din nou oportunitatea de a alege proiectul pe care își doresc să îl susțină.

„Comunitatea locală are un loc special în cadrul activitățîi noastre, atât la nivel operațional cât și prin prisma proiectelor noastre de responsabilitate socială. Maratonul Olteniei este un proiect de suflet pentru noi, care s-a dezvoltat armonios și și-a format propria comunitate de iubitori de sport și fapte bune.

Ne bucurăm să vedem cum an de an inspirăm tot mai mulți oameni să ni se alăture, să adopte un stil de viață sănătos și să dăruiască energie pentru bine”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

„În cei 3 ani de existență, CODE Kids s-a transformat dintr-un proiect de inițiere în programare a copiilor din mediul rural, într-un program complex, prin care tinerii devin creatori de conținut, dezvoltă aplicații digitale și animații video. Nevoia de la care am pornit este din ce în ce mai vizibilă la fiecare întâlnire, din cele 95 de cluburi – elevii din mediul rural au nevoie de sprijin în educație, astfel încât să aibă aceleași șanse de dezvoltare precum cei din mediul urban.

Tehnologia pe care o aducem în bibliotecile publice, mentorii care susțîn workshopuri sau specialiștii care ii ajută să își rezolve temele, ii motivează să își rescrie viitorul”, a afirmat Ovidiu Ana, Director Programe, Fundația Progress.

“Suntem bucuroși că misiunea Habitat for Humanity merge mai departe și la Maratonul Olteniei 2019. Mulțumim echipei de voluntari CEZ care va participa efectiv la programul nostru de construire accelerată de la Vaideeni, Vâlcea. Fondurile strânse la maraton vor fi direcționate către acest program. Cu ajutorul partenerilor noștri și cu sprijinul voluntarilor, 10 familii rămase fără locuințe în urmă viiturilor din 2014 se vor mută în case noi și vor începe să ducă o viață decentă”, a declarat Roberto Patrascoiu, Director Național Habitat for Humanity România.

„În ultimii 5 ani, am făcut eforturi susținute pentru a reconstrui activitatea umanitară în județul Vâlcea. Cu sprijinul oferit la Maratonul Olteniei vom achiziționa echipamente și dispozitive moderne pentru dotarea serviciului de ambulanță, reușind astfel să creștem performanță serviciilor preventive, să intervenim corespunzător și să permitem accesul în mod egal la resursele de asistență și la spital”, a declarat Ion Cherascu, Director Crucea Roșie din România – Filiala Vâlcea.

Despre beneficiarii Maratonului Olteniei 2019

Fundația Progress – proiectul CODE Kids. Fundația Progress este o organizație neguvernamentală care desfășoară inițiative locale în domeniul educației/formării, (e-) incluziunii și dezvoltării comunitare pe care le implementează apoi, la nivel național, drept bune practici, inovatoare și de impact, folosind bibliotecile publice că hub-uri (puncte focale) de învățare pe tot parcursul vieții și centre de inovație socială pentru a ajunge la orice grup social, în special la cele marginale.

Maratonul Olteniei 2019 va susține dezvoltarea proiectului CODE Kids al fundației, care are că scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viață comunitățîi din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Inițiativa presupune dezvoltarea a 22 de cluburi de codare din zona Olteniei (județele Argeș, Gorj, Vâlcea), precum și un program în care 9 mentori CEZ Vânzare vor susține workshop-uri de competențe non-tehnice (public speaking, leadership, tehnici de vânzări).

Habitat for Humanity România – proiect de construire case în comună Vaideeni. Habitat for Humanity România este cel mai mare ONG din România în domeniul locuirii sociale, care are drept misiune eradicarea locuirii precare și lipsa de adăpost.

ONG-ul a reușit să ajute din 1996, peste 91.600 de oameni să aibă o casă decentă, să își îmbunătățească condițiile de locuit și să fie mai bine pregătiți în față unor posibile dezastre naturale sau casnice.

Habitat for Humanity construiește cu ajutorul voluntarilor români – angajați ai companiilor care ne sponsorizează proiectele – și voluntari străini veniți din toată lumea pentru a contribui la îmbunătățirea condițiilor de locuire din România.

Susținerea din partea Maratonului Olteniei 2019 va fi direcționată către programul de construire case, derulat de Habitat for Humanity. Proiectul va include și o componentă de voluntariat intern, întrucât o echipa de voluntari CEZ va participa la proiectul de construire de case în comună Vaideeni, județul Vâlcea, care au fost afectate de inundațiile din anul 2014.

Cruce Roșie Vâlcea – echipamente și dispozitive medicale noi pentru serviciul de ambulanță. Crucea Roșie România este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

În 2017, în urmă sprijinului Maratonului Olteniei, filiala Crucea Roșie Vâlcea s-a axat pe înființarea unui serviciu local de ambulanță, care a fost dotat și autorizat de către Ministerul Sănătății că dispozitiv medicat tip A2.

Serviciul de ambulanță al filialei Crucea Roșie Vâlcea va beneficia de echipamente și dispozitive medicale noi (echipament pentru manevrarea, imobilizarea și transportul pacientului; aparatură / echipamente pentru resuscitare – respirație; aparatură monitorizare – defibrilare – evaluare – administrare medicamente / soluții; materiale sanitare), cu sprijinul Maratonului Olteniei 2019.

Ediția din 2019 a Maratonului Olteniei este organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, HyperSport, SmartAtletic, beneficiind de suportul partenerilor Platinum Adrem și RC Europe; Cigă Energy în calitate de partener Gold; LeasePlan, StarStorage, Fine Business Consulting, ALM Power, Electroalfa, Epure Lizac, Comranado, Inform Lykos, Energobit, Venturo, Heinner, în calitate de parteneri Silver, fiind susținută de Intrarom, Sloop, Hotel Sofianu, Serve, Alka, cu sprijinul Realitatea, Europa FM, Adevărul, Running Mag, 321sport.ro (parteneri media) și Club Sportiv Lykaios, Cozia Racing Team, Buridava (parteneri locali).

Mai multe detalii despre Maratonul Olteniei 2019, găsiţi pe maratonulolteniei.ro