Confidenţialitate

Maraton de vaccinare pentru tinerii de 16-18 ani, de la 1 iunie | AUDIO

Maraton de vaccinare pentru tineri de 1 iunie: este dedicat copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani.

Între timp, se așteaptă la finalul acestei luni și decizia Agenției Europene a Medicamentului pentru utilizarea serului Pfizer și la cei din grupa 12 – 15 ani.

Chiar de Ziua Internațională a Copilului autoritățile vor să organizeze un maraton de vaccinare la nivel național pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani.

Coordonatorul campaniei de vaccinare – medicul Valeriu Gheorghiță:

”Să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, decopii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare, evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal. În zilele respective, 31 mai și probabil și 1 iunie, vom avea această prioritizare pentru această grupă de vârstă”.

Maratonul se va desfășura în centrele cu serul Pfizer. Între timp, agenția Europeană a Medicamentului ar urma să aprobe la finalul aceste luni vaccinul Pfizer și pentru copiii cu vârsta între 12 și 15 ani.

”Dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, avem în plan această activitate de vaccinare, deja se lucrează pentru optimizarea platformei, ca să permită programarea copiilor, evident prin contul părinților.”

Până acum, 86.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani s-au vaccinat cu cel puțin o doză.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu