Confidenţialitate

Maraton al vaccinării anti-Covid și la București, în perioada 7-9 mai

# Autoritățile extind campaniile de vaccinare fără programare în platforma oficială la nivelul mai multor orașe din țară. În București, joi se va deschide primul centru drive-thru în Piașa Constituției, urmat de un maraton al vaccinării între 7 și 9 mai. Se vor folosi doze Pfizer iar pentru vaccinare este necesar doar buletinul de identitate. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare:”

”În Municipiul București, joi, 29 aprilie, va fi deschis primul centru de tip drive-thru, în Piața Constituției, vor fi patru fluxuri disponibile, vaccinul va fi de la compania Pfizer. Am văzut cu toții evenimentul organizat în Timișoara, acel maraton al vaccinării, care din punctul nostru de vedere a fost un succes, dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare, primul eveniment va avea loc în București, în perioada 7-9 mai, 50 de fluxuri de vaccinare, în două locații diferite – Sala Palatului, unde vor fi organizate 40 de fluxuri, și Biblioteca Națională unde vor fi organizate 10 fluxuri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alte campanii maraton de vaccinare vor fi organizate la mijlocul lunii mai în alte trei mari orașe din țară.

”În perioada 14-16 mai, la nivel național, în special în Cluj-Napoca, Târgu-Mureș și Iași, Universitățile de Medicină organizează, de asemenea, astfel de evenimente, de maraton de vaccinare, prin care ne dorim facilitarea accesului unui număr cât mai mare de persoane la vaccinare fără să existe nevoia unei programări directe”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iar la Craiova, va fi implementat un program pilot. Timp de o săptămână, se va vaccina non stop, mai spune Valeriu Gheorghiță.

”În perioada 10-17 mai, în Craiova, prin implicarea Universității de Medicină și Farmacie, va fi o săptămână altfel, în care în toate centrele de vaccinare din Craiova se va asigura vaccinarea pe o perioadă de 24 de ore din 24, fără programare. Este un proiect pilot pe care ne dorim să îl evaluăm în cadrul Municipiului Craiova, pentru a trage concluziile pe baza cărora să putem să analizăm oportunitatea de a transforma și de a extinde modalitățile de a accesa un centru de vaccinare prin prezentare directă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.