Confidenţialitate

Maratoanele de vaccinare anti-Covid, organizate în mai multe orașe din țară, preferate de tot mai mulți oameni

Peste 1.500 de persoane s-au vaccinat la maratonul vaccinării de la Petroșani. Oamenii au înțeles importanța vaccinării și au venit în număr mare la Sala Polivalentă, unde au fost amenajate 4 fluxuri de imunizare cu serul Pfizer.

Accesul facil la vaccinare, doar pe baza cărții de identitate, i-a convins pe mulți locuitori ai municipiului Petroșani și ai Văii Jiului în general să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2 și nici măcar ploaia nu i-a descurajat. Numărul mare al celor care s-au vaccinat la Sala Polivalentă din Petroșani, la Maratonul vaccinării, a depășit estimările.

Campania s-a desfășurat în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 8.00 și 20.00, iar în cele 3 zile ale acestui maraton s-au vaccinat, în total, 1.549 de persoane.

În acest maraton al vaccinării de la Petroșani au fost angrenați 11 medici, 23 de asistente, 6 registratori, precum și 14 angajați ai Primăriei Municipiului Petroșani și Poliției Locale. Peste 3 săptămâni va fi organizată o acțiune similară pentru rapel.

Peste 800 de persoane s-au imunizat și în Baia Mare, în centrul de vaccinare drive-through deschis în oraș și peste 900 în Satu Mare.

Primul centru de tip drive-through din Baia Mare deschis sâmbăta si duminică a avut 4 fluxuri  și a funcționat 8 ore în fiecare zi. În total, au beneficiat de vaccin 816 persoane, pentru imunizare prezentandu-se și tineri sub 18 ani, însoțiți de părinți, cetățeni din alte județe, dar și din state membre ale Uniunii Europene precum italieni, francezi, germani și britanici.

În Maramures vor fi deschise cât de curând și alte centre drive-through atât în Baia Mare cât și în Sighetu Marmatiei și Borșa. Totodată, în Satu Mare a fost ediția a II-a a maratonului vaccinării. Peste 900 de persoane s-au imunizat iar organizatorii spun ca nu s-au semnalat reacții adverse sau incidente.

Prefectura județului anunță ca va mai fi o campanie în perioada 21-23 mai. Vaccinul administrat este cel produs de compania Pfizer.

Maratoanele de vaccinare dovedesc și în județul Vaslui că sunt acțiuni de succes. Aici a fost înregistrat un record de persoane imunizate în week-end, după ce evenimente de acest fel au fost organizate în două localități. Peste 2.000 de oameni s-au vaccinat într-o singură zi, în condițiile în care în ultima perioadă media zilnică era de aproape 1.300 de imunizări în 24 de ore.

Sute de oameni au mers bucuroși la centrele speciale, deschise în week-end, inclusiv din rândul celor programați, care au renunțat să-și mai aștepte rândul și au decis să se imunizeze la maraton. În prima zi, la nivelul județului Vaslui s-au înregistrat peste 1.700 de imunizări, un record, doborât în a doua zi a maratonului, când s-au vaccinat 2.083 de vasluieni.

Locuitorii din orașul Vaslui s-au vaccinat la muzeu, acolo unde au avut parte inclusiv de concerte, un maraton al vaccinării fiind organizat și la Negrești.

Potrivit autorităților vasluiene, din cele peste 3.800 de vaccinuri făcute în ultimele două zile, aproape jumătate s-au făcut în cadrul maratoanelor organizate de Direcția de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor, în colaborare cu autoritățile locale și județene.

Peste 4.000 de persoane s-au imunizat și la maratonul vaccinării anti-Covid-19 organizat în Craiova, la stadionul Ion Oblemenco.

Maratonul se încheie luni, dar autoritățile au decis să mențină deschis centrul de vaccinare în care s-a desfășurat până pe 23 mai. Centrul va fi deschis în intervalul orar 8.00-22.00.

Aici au fost înființate 10 fluxuri de vaccinare, iar peste 4.000 de doze de persoane s-au imunizat cu Pfizer/BioNtech.

4 medici, 8 asistenti si mai multi voluntari îi vor ajuta pe cei care vor să se imunizeze. Vaccinul administrat va fi tot Pfizer/BioNTech. De la demararea imunizării impotriva coronavirus, peste 120.000 de doljeni au primit cel putin o primă doză de vaccin.

La Sala Polivalentă din Cluj-Napoca proape4.000 de persoane s-au vaccinat împotriva coronavirusului la maratonul vaccinării. Peste 600 de voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie din oraș au ajutat, în condițiile în care programul maratonului a fost non-stop.

E vorba mai exact de 3.900 de persoane vaccinate de vineri la ora 16.00, când a luat start maratonul și până luni dimineață la ora 8.00, arată datele UMF Cluj. În medie, deci, în cele 64 de ore ale maratonului s-au vaccinat 60 de persoane pe oră. E vorba de clujeni, dar și persoane din alte județe și cetățeni străini.

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate un număr de 20 de cabinete de vaccinare, cu flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit să se vaccineze fără programare, doar cu cartea de identitate sau pașaportul.

  • Marius Mitrache
  • Mica Șvab
  • Claudia Toader
  • Ana Maria Constantinescu
  • Cătălin Suciu

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea