MARAMUREȘ: Un cetățean ceh a donat un snowmobil si o targa pe schiuri salvamontistilor din Borşa

Ivos Winkler, un ceh salvat de salvamontiștii borșeni după ce a căzut, în 5 ianuarie 2018, într-o crevasă din zona Cascadei Cailor, din Munţii Rodnei, s-a reîntors în Maramureș si a dorit să le facă o surpriză salvatorilor săi.

În semn de recunoştinţă pentru profesionalismul de care au dat dovadă, acesta le-a adus un echipament recomandat pentru intervenţii, transmite corespondentul Europa FM, Mica Svab.

Este vorba despre un snowmobil şi o targă pe schiuri destinată transportului persoanelor accidentate, ceea ce Asociaţia Salvamont Borşa nu a avut niciodată şi nici nu şi-ar fi putut permite să achiziţioneze.

Reprezentanţii asociaţiei spun că echipamentele primite sunt foarte utile şi vor reduce considerabil perioada de intervenţie în cazul deplasărilor pe munte, de la o oră pe schiuri, la 5-10 minute.

Donaţia facută depaşeşte suma de 10.ooo de euro.

La rândul lor cei 22 de salvamontişti borşeni le-au înmânat oaspeţilor cehi diplome, dar şi pliante şi hărţi despre zona Borşa.

Cetateanul ceh le-a promis acestora că după ce se va recupera total se va întoarce în Maramureş şi nu este exclus ca salvatorii din Borşa să primească şi alte donaţii.

De precizat ca în data de 5 ianuarie 2018, un grup de turiști din Cehia, aflați în vacanță în stațiunea Borșa, au solicitat prin numărul unic de urgență 112 ajutorul salvamontiștilor borșeni, pentru o acțiune de recuperare a unui coleg de-al lor.

Acțiunea de salvare a turistului ceh a durat circa 40 de minute şi a fost încununată de succes, deşi terenul era accidentat iar condițiile meteorologice nefavorabile, fiind ceaţă și ninsoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS