MARAMUREȘ: Secția Oncologie a Spitalului Sighetu Marmației – închisă, din lipsă de medici

Secţia Oncologie a Spitalului Municipal din Sighetu Marmaţiei a fost închisă până la finele acestei luni. Managerul unităţii sanitare a fost nevoit să ia această măsură din cauza că unicul medic specialist a plecat în concediu şi nu s-a găsit înlocuitor – transmite corespondentul Europa FM, Mica Șvab.

Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei se confruntă de ceva vreme cu lipsa de personal.

S-a ajuns ca, la ora actuală, fiecare secţie să funcţioneze doar cu câte un singur medic specialist.

Pe perioada concediilor însă problema se acutizează.

La secţia de Urgenţă, de exemplu, se lucrează cu jumătate din numărul de medici care ar trebui să acopere acest serviciu, respectiv 3 persoane.

Potrivit medicului primar Mariana Simon situaţia cea mai gravă este la secţia oncologie, unde singurul medic specialist a plecat în concediu şi pentru că nu s-a găsit înlocuitor, consultaţiile au fost sistate pînă la sfârşitul acestei luni.

Asta înseamnă că bolnavii vor fi nevoiţi să se deplaseze pentru consultaţii în municipiul Baia Mare, la o distanţă de circa 60 de kilometri. La secţia de neurologie, deservită de asemenea de un singur medic, pe perioada concediului titularului, serviciile vor fi asigurate de un medic din oraşul Borşa, iar anestezistul singurul care este responsabil de toate secţiile din spital, va fi înlocuit cu un alt medic din Baia Mare.

Din păcate, deşi sunt posturi scoase la concurs, prea puţini acceptă să se angajeze la Spitalul Municipal.

De precizat că unitatea spitalicească deserveşte o populaţie de peste 40.000 de persoane, reprezentând populaţia municipiului Sighetu Marmaţiei dar şi oraşele Borşa şi Vişeu.

Foto: institutiimedicale.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS