Percheziții la falsificatori de bani din nord-vestul ţării

Procurorii DIICOT fac, marţi, cinci percheziţii în judeţele Maramureş şi Cluj la persoane suspectate că au pus în circulaţie valută falsă în mai multe judeţe din ţară, cât şi în Ungaria.

Potrivit achetatorilor, în perioada octombrie – noiembrie 2016, membrii grupului infracţional au comis infracţiunile de procurare, deţinere şi punere în circulaţie de bani contrafăcuți în județele Maramureş, Satu Mare şi Cluj.

Până la acest moment, din actele de urmărire penală rezultă că membrii grupării au folosit bancnotele false la case de schimb valutar pe raza judeţelor mai sus menționate.

De asemenea, sunt indicii că banii falși au fost utilizați şi în localităţi din Ungaria, în apropiere de România.

Până acum, gruparea ar fi pus în circulaţie peste 12.000 de dolari falşi și au produs un prejudiciu în valoare de peste 14.000 lei.

În cursul urmăririi penale s-au ridicat 64 de bancnote contrafăcute din setul pus în circulaţie și a fost recuperată suma de 11.300 în bancnote contrafăcute.

Cinci persoane vizate vor fi prezentate procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale care se impun.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean din Cluj şi Maramureş, cât și cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Maramureş.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS