Maramureș: Mai puține trenuri prin regiunea istorică

Potrivit noului mers al trenurilor, în anul 2018, prin Maramureșul istoric, vor trece mai puține trenuri.

Concret, au fost scoase 3 trenuri.

Reprezentanții primăriilor din zonă sunt revoltaţi si spun că nu au fost consultați în privinţa acestor modificări.

Astfel că mai multe localităţi vor fi afectate, inclusiv studenții care circulă cu trenul la Cluj sau Timișoara, vor fi nevoiți să folosească alt mijloc de transport după ce trenurile de pe aceste linii nu vor mai circula.

Primăriile au fost înştiinţate ca la sfârșitul lunii decembrie a acestui an nu vor mai circula trenul care face legătura directă cu Timișoara, trenul de sezon estival Sighet – Mangalia și cel de pe ruta Sighet – Cluj.

Scoaterea din circulație a acestora va izola Maramureșul și mai mult sunt de părere primarii.

Primarul Municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli, declară că va solicita o întrevedere cu secretarul de stat al transporturilor şi va cere reanalizarea acestei decizii.

Un alt primar, cel din Poienile de sub Munte, afirmă că nu mai este în noul mers al trenurilor garnitura care circulă în sezonul de vară Sighetu Marmației – Mangalia – Sighetu Marmației, astfel că cetățenii din Maramureșul istoric trebuie să meargă în Baia Mare ca să ajungă la mare.

Chiar şi maramureșenii care au rude în zona Banatului sunt puşi în situaţia de a circula cu alte mijloace de transport mult mai costisitoare.

Şi alţi primari din zonă sunt indignaţi că aceste trei curse sunt scoase din noul mers al trenurilor, fapt care nu face altceva decât să izoleze Maramureșul istoric şi mai mult.

Ei aşteaptă şi o reacţie din partea parlamentarilor maramureşeni şi totodata vor transmite Ministerului Transporturilor o adresă prin care vor prezenta această situaţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS