Confidenţialitate

Maramureș: Mai multe persoane și angajați dintr-o primărie ar fi declarat fictiv că au cazat refugiați ucraineni pentru a încasa ajutoare | AUDIO

Au fost percheziții în Petrova, județul Maramureș, într-un dosar penal privind încasarea de bani de la statul român. Persoane fizice dar și funcționari din primărie ar fi declarat fictiv că au cazat refugiați din Ucraina.

Polițiștii maramureșeni au pus în executare 117 percheziții domiciliare și 3 mandate de aducere, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări privind infracțiunile de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vizați sunt mai mulți funcționari din primărie și alte 102 persoane care ar fi obținut pe nedrept peste 2,6 milioane de lei, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni, refugiați.

Totodată, există bănuiala că persoanele ar fi depus, la începutul lunii ianuarie la primărie, un număr mare de cereri de decontare, urmând ca acestea să obțină ilegal aproape 10 milioane de lei din bugetul Fondului de Rezervă Bugetară.

Acesti bani au fost „blocați în conturi, fiind amânată plata”, precizează polițiștii maramureșeni.

Conform surselor noastre ar fi vorba de peste 3.000 de cazări fictive. Cu banii încasaţi ilegal oamenii din zonă şi-ar fi cumpărat apartamente în Baia Mare şi Cluj.

Acțiunea de joi a beneficiat și de sprijinul polițiștilor din Cluj, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj si Mureș dar si de reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Maramureș si ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Antrenor de atletism de la Clubul Sportiv Școlar Dinamo, reținut pentru că ar fi agresat sexual fete pe care le pregătea